Vreme čitanja: oko 2 min.

Horor na Mediteranu: Iračanin silovao i ugušio tinejdžerku pred njenom majkom dok je brod pun migranata tonuo

A. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Samo je 12 migranata je spaseno s jedrilice, za koji zvaničnici veruju da je na njoj bilo oko 70 osoba, uključujući i 20-ak dece. Iz mora je izvučeno 35 tela

  • 0
Brod Italija Sredozemno more migranti Foto: Tanjug/AP

Tinejdžerka iz Iraka stara 16 godina je silovana i udavljena pred majkom na prepunom brodu migranata koji je tonuo usred Mediterana! Za monstruozan zločin je odgovoran takođe migrant iz Iraka (27), nakon što su mu se utopile supuga i kćerka, naveli su svedoci.

Kako je preneo Dailymail, u brodolomu koji se dogodio 17. juna nedaleko od itlaijanske obale poginulo je nekoliko desetina migranata koji su bili na jedrilici. Međutim, napadač je preživeo, objavila je agencija AGI, pozivajući se na rezultat epolicijske istrage.

Muškarac je, čim su stigli na italijansko kopno, uhapšen pod sumnjom da je ubio tinejdžerku. Majka ubijene tinejdžerke tkaođe je preživela brodolom i prijavila policiji silovanje i ubistvo.

Samo je 12 migranata je spaseno s jedrilice, za koji zvaničnici veruju da je na njoj bilo oko 70 osoba, uključujući i 20-ak dece. Iz mora je izvučeno 35 tela. Jedrilica je plutala u blizini Italije kad je Iračanin napao, silovao i ubio devojku.

Preživeli su ispričali da su putovali bez prsluka za spasavanje i da se neki brodovi nisu zaustavili da im pomognu. Motor broda je navodno eksplodirao, što je dovelo do brodoloma. Među telima pronađenim u moru bilo je 15 dece.

Agencija Ujedinjenih nacija za izbeglice UNHCR, Međunarodna organizacija za migracije i agencija UN za decu UNICEF, naveli su da su migranti koji su bili na brodu došli iz Irana, Sirije i Iraka. Brod je isplovio iz Turske i potonuo je oko 120 nautičkih milja od južne obale Italije.

Bezbednosne snage u Kurdistanu navele su da su uhapsile četiri osobe koje su odgovorne za trgovinu ljudima i migrantima koji su nastradlai u ovom brodolomu. Nevladine organizacije navode da su na brodu bili uglavnom Kurdi iz Iraka i Irana, kao i porodice iz Avganistana.

Italija, migranti, ostrvo Lampedusa, Sicilija Ukazivanje pomoći spasenim migrantima Foto: Tanjug/AP

UN navode da je prošle godine u Mediteranu nestalo ili nastradalo 3.155 migranata. Od početka ove godine više od 1.000 migranata je stradalo u pokušaju da se preko Sredozemnog mora dokopa Evrope.

Mediteran je nasmrtonosnija ruta i u njemu strada 80 odsto svih migranata koji izgube žitov na putu do Evrope. Libija, Tunis i Turska su takče odakle polazi najviše brodova sa migrantima. Grčka i Italija su glavne ulazne tačke za migrante sa Bliskog istoka, Afrike i Azije.

Prema podacima UN od 2014. u Mediteranu je stradalo više od 23.500 migranata. Turska je 2016. postigla sporazum sa Evropskom unijom o zaustavljanju migranata na putu ka Uniji u zamenu za novčanu pomoć koja je narasla na devet milijardi dolara.

(Telegraf.rs)

Video: Dva dana grčka policija u borbi sa pobunjenim migrantima na ostrvu Lezbos

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA