Vreme čitanja: oko 1 min.

U Oklahomi pogubljen muškarac osuđen za otmicu i silovanje sedmogodišnje pastorke

A. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ričard Rodžim, koji je 1984. osuđen na smrt zbog otmice, silovanja i ubistva Lejle Kamings. On je negirao umešanost u smrt devojčice, a njegovi advokati su tvrdili da ga DNK dokazi uzeti sa noktiju žrtve ne povezuju sa zločinom

  • 0
zatvor Foto: Tanjug/AP

U saveznoj državi Oklahomi danas je pogubljen Ričard Rodžim, koji je 1984. godine osuđen na smrtnu kaznu zbog otmice, silovanja i ubistva svoje sedmogodišnje pastorke Lejle Kamings.

Rodžim je ranije bio osuđen za silovanje dve tinejdžerke u Mičigenu, a tužioci su tvrdili da je ubio Lejlu jer je prijavila seksualno zlostavljanje koje je trpela od očuha, što je dovelo do njegovog razvoda od majke devojčice i povratka u zatvor zbog kršenja uslovne slobode, prenosi AP.

On je negirao umešanost u smrt Lejle Kamings, a njegovi advokati su na saslušanju za pomilovanje ovog meseca tvrdili da ga DNK dokazi uzeti sa noktiju devojčice ne povezuju sa zločinom.

Tužioci su istakli da postoji mnogo dokaza da se Rodžim osudi, uključujući otisak prsta koji je otkriven ispred Lejlinog stana na šoljici iz bara u kojem je Rodžim boravio neposredno pre nego što je devojčica kidnapovana.

Omot kondoma pronađen u blizini tela devojčice takođe je povezan sa korišćenim kondomom pronađenim u Rodžimovoj spavaćoj sobi, rekli su tužioci.

Porota okruga Vošita osudila je Rodžima 1985. nakon samo 45 minuta većanja, a 66-godišnji ubica danas je primio smrtonosnu injekciju s tri sastojka i proglašen mrtvim u 10.16 časova po lokalnom vremenu u zatvoru u Oklahomi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Osuđenici na smrt u Americi mogu da biraju: Streljanje ili električna stolica

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA