Prve fotografije sa mesta železničke nesreće u Rusiji, pet osoba u kritičnom stanju

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Devet od ukupno 14 vagona putničkog voza iskočilo je iz šina nedaleko od grada Inta na severu Rusije

Prema poslednjim infroma pet osoba je u kritičnom stanju i lekari im se bore za život nakon teške železničke nereće koja se dogodila na severu Rusije u republici Komi.

Kako je prenela NEXTA, ekipe hitne pomoći su lakše povređenima ukazivale pomoć na licu mesta. Uglavnom se radi o posekotinama i modricama.

Sa lice mesta su stigle i prve fotografije na kojima se vide neki od povređenih puntika sa zavojima na glavama. Ukupno 70 od 232 putnika je povređeno.

Podsećamo, ranije večeras ruski mediji su preneli da je putnički voz broj 511 saobraćao između Vorkuta, grada na severu Rusije i Novorosijska na obali Crnog mora. Razdlajina između ova dva grada je oko 5.000 kilometara.

Voz je iz nepoznatih razloga izleteo iz šina i nekoliko vagona se prevrnulo pored pruge. Ruski mediji su preneli da prema poslednjim informacijama nema nastradalih u ovoj teškoj železničkoj nesreći.

"Hitne službe su na licu mesta. Preduzete su sve neophodne mere kako bi se pomoglo povređenima. Saobraćaj na pruzi je obustavljan", naveli su zvaničnici.

Ruski mediji su preneli i da je tužilaštvo pokrenulo istragu o uzrocima incidenta. Oleg Belozerov, generalni direktor Ruskih železnica, potvrdio je da je formiran poseban tim kako bi se istražila ova nesreća. Na mesto nesreće su upućene dve kompozicije kako bi se vagoni vratili na šine.

Na mesto nesreće krenuo je i Vladimir Ujba, prvi čovek Republike Komi.

(Telegraf.rs)

Video: Rekonstrukcija stravičnog sudara vozova u Grčkoj: Kako je došlo do tragedije koja je potresla Evropu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA