≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ubio samohranu majku, proglasili ga dva puta nevinim, hvalio se time: Majka žrtve jedva dočekala pravdu

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Pre 35 godina, Džuli je u novembru prvobitno proglašena nestalom, a onda je En otkrila tri meseca kasnije ćerkino unakaženo telo u kupatilskom panelu

  • 0
Julie Hogg  ubistvo Foto: Cleveland Police / Avalon / Profimedia

Džuli Hog, 22-godišnju dostavljačicu pice i samohranu majku, ubio je 1989. godine Bili Danlop u Bilingemu, Stokton on Tis, a za svoj zločin je osuđen tek 2006. godine. Nakon što je odslužio minimalnu kaznu u trajanu od 17 godina, na red je došla dozvola za uslovni otpust koje je odloženo u zadnjem trenutku što je razbesnelo žrtvinu majku.

En Ming, majka žrtve i osoba koja je pronašla raspadnuto telo svoje ćerke, nazvala je odlaganje uslovnog otpusta nazvala "čistom sramotom". Odbor za uslovni otpust rekao je da ima obavezu da osigura da saslušanje bude "pravično za sve strane".

Pre 35 godina, nesrećna Džuli je u novembru prvobitno proglašena nestalom, a onda je majka En tri meseca kasnije otkrila ćerkino unakaženo telo u kupatilskom panelu.

Trogodišnji sin Kevin je boravio kod svoje bake En Ming u trenutku kada je njegova baka došla do užasnog otkrića.

Džulijino telo bilo je delimično raspadnuto i unakaženo telo i nalazilo se iza panela za kupatilo u njenoj kući - uprkos tome što je do tada 29 policajaca već pretražilo kuću.

Utvrđeno je da je Džulino telo bilo podvrgnuto "nasilnom seksualnom napadu". Majka je bila zgrožena u kakvom je stanju pronašla telo svoje ćerke bilo toliko traumatizirajuće da je "granica neopisivog".

"Do danas još uvek mogu da osetim truli miris koji je bila naša ćerka. Kao porodica, oštećeni smo nepopravljivo i nikada više nećemo biti isti kao što se Džuli nikada neće vratiti kući. Ljubav koju osećamo prema Džuli znači da smo mi ti koji služimo doživotnu kaznu", rekla je majka En.

Julie Hogg  ubistvo Foto: Cleveland Police / Avalon / Profimedia

Užasno otkriće pokrenulo je istragu o ubistvu i oko 40 policajaca iz Klivlendske policije je radilo na slučaju. U početku je bilo nekoliko muškaraca osumnjičenih za ubistvo Džuli, uključujući i Bilija Danlopa.

Dokazi protiv njega su bili otisci prstiju na Džulijinim ključevima, koji su pronađeni ispod podnih dasaka u kući u kojoj je Danlop živeo.

Danlop je dva puta izašao na suđenje 1991. godine i proglašen je nevinim za Džulino ubistvo nakon neuverljive presude porote.

Deset godina kasnije Danlop - koji je bio u zatvoru zbog napada na drugu ženu - priznao je zatvorskom čuvaru da je ubio Džuli i hvalio se time.

Nakon promena u vladi Velike Britanije i ukidanja zakona o dvostrukoj opasnosti koji je štitio ubicu, Danlop je opet izašao pred sud i 2006. je osuđen na doživotni zatvor zbog ubistva Džuli Hog, uz minimalnu kaznu od 17 godina.

U pitanju je pravilo dvostruke opasnosti, odnosno da osobi ne može biti suđeno dva puta za isti zločin na osnovu istog ponašanja. Ako neko opljačka banku, tom licu se ne može dva puta suditi za pljačku.

Hapšenje lisice Foto: Shutterstock

En Ming (77) je majka i baka koje su do penzionisanja radile kao pozorišna sestra u Opštoj bolnici Midlsbro.

En je provela 15 godina radeći na tome da poništi 800 godina star zakon o dvostrukoj opasnosti i privede ubicu svoje ćerke pravdi.

"Kada dobijete presudu, prva 24 sata ste euforični. To zapravo ne čini razliku jer se vaša voljena osoba ne vraća, ali imate tu mogućnost za zločin", rekla je En.

"Bila je tamo tri meseca u toj kući i 29 policajaca je ulazilo i izlazilo iz te kuće, tako da je čudno što je nikada nisu pronašli. Drago mi je što sam je našla. Kada je nestala, neznanje je bilo užasno. Da je nisam našao, bilo bi još gore", dodala je majka govoreći o sumornom otkriću raspadajućih ostataka njene ćerke.

En se takođe priseća kako je Džulin sin Kevin, koji sada ima 37 godina, bio sa njom u stanu kada je pronašla Džuli.

"Stalno bi plakao za svojom mamom. U početku mu nismo rekli istinu. Rekli smo joj da se okliznula u kadi i udarila glavom. Mislio sam da je to prava stvar. Radiš ono što je najbolje u tom trenutku", zaključila je, prenosi BBC.

(Telegraf.rs)

Video: Šta sve do sada znamo o nestanku Ane Knežević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA