Vreme čitanja: oko 2 min.

Par usvojenu decu prisiljavao da rade kao robovi: Pronašli ih zaključane u štali, hranu dobijali samo ujutru

A. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Deca koju je ovaj par usvojio imala su šest, devet, 11, 14 i 16 godina. Tinejdžeri su izjavili da su 12 sati dnevno držani zaključani u štali i da su hranu dobijali samo ujutru

  • 0
Kuća šupa prodaja 37913 Avoca Avenue, Zephyrhills, FL 33541 Foto: yourmainagent.com

Par belaca iz Zapadne Virdžinije primoravao je svoju afroameričku usvojenu decu da rade kao robovi i žive u štali! Kako prenosi Dailymail, Donald Rej Lanc (63) i Džejni Kaj Vajfeter (62) iz Čarsltona u Zapadnoj Virdžiniji su uhapšeni.

Oni su se izjasnili da nisu krivi po optužnici koja ima više od deset tačaka. Njihova deca su pronađena zaključana u štali na obližnjoj farmi. Između ostalog oni su optuženi za trgovinu maloletnicima, korišćenje maliletnika za rad i zanemarivanje dece izlažući ih riziku od teških telesnih povreda ili smrti.

Sud je uhapšenima povećao kauciju sa po 300.000 na po 500.000 dolara. Ovaj par je uhapšen u oktobru i tada je otkriveno da oni imaju petoro usvojene dece i da su sva deca afroameričkog porekla. Tada je utvrđeno da su deca držana u nehumanim uslovima i prisiljavana na rad na farmi.

Merikler Ejkers, sutkinja okruga Kanavha, rekla je za Metro njuz da je ovaj slučaj prvi takve vrste koji je videla u svojoj karijeri, zbog čega je povećala kauciju usled težine optužnice.

"Pored trgovine ljudima i zanemarivanja ozbiljnog rizika od telesnih povreda ili smrti, ne smatram da je visina kaucije bila dovoljna", rekla je ona.

Pomoćnik tužioca okruga Kanava Kristofer Krivonjak objavio je da je par, koji je ranije tvrdio da nema nikakvu imovinu ili prihod, 2. februara prodao ranč od 32 hektara u Tonasketu u Vašingtonu za 725.000 dolara.

Tri dana kasnije brat uhapšene je pokušao da položi kauciju i izvuče ih iz zatvora. U martu je zamenik tužioca utvrdio da je par prodao i kuću u kojoj je uhapšen za 295.000 dolara. Novac koji je par dobio prodajom nepokretnosti stavljen je pod sudski nadzor.

Deca koju je ovaj par usvojio imala su šest, devet, 11, 14 i 16 godina. Tinejdžeri su izjavili da su 12 sati dnevno držani zaključani u štali i da su hranu dobijali samo ujutru. Spavali su na podu bez kreveta i nisu imali tekuću vodu.

U sudskim dokumentima se navodi da su susedi prijavili da deci nije bilo dozvoljeno da uđu u glavnu kuću na farmi, kao i da su deca bila bosonoga zbog čega su imala otvorene rane na nogama. Početak suđenja ovom takozvanim roditeljima zakazan je za deveti septembar.

(Telegraf.rs)

Video: Uzeo ga na nišan i naterao da mu napusti kuću: Skitnica pokušala da uđe u kuću usred bela dana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA