Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki propust: Gugl maps snimio tajni američki podvodni dron u obliku džinovske raže

A. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dron je dobio ime po morskom stvorenju koje ima dijamantski oblik i peraja poput krila pomoću kojih se lako kreće kroz vodu

  • 0
Podvodni dron Manta Rej Northrop Grumman Corporation Manta Ray FIČER Foto-montaža: Profimedia/Zuma Press/Northrop Grumman, Printskrin: Google Earth

Malo je reći da je došlo do velikog propusta kada je "gugl maps" snimio tajni podvodni američki dron u obliku džinovske raže, usidren u mornaričkoj bazi Port Hueneme u Kaliforniji!

Kako je preneo Dailymail, ovaj tajni dron američke armije pod nazivom "Manta rej" slučajno su primetili korisnici guglovih alata nakon čega su se fotografije brzo proširile na društveim mrežama.

Satelitske fotografije podvodnog drona su postale viralne nakon što su snimljene u nedelju. Navodno su fotografije potom uklonjene i zamenjene sa brodovima koji su naknadno dodati. Međutim, satelitske fotografije se i dalje mogu pronaći na "guglu".

Dron je dobio ime po morskom stvorenju koje ima dijamantski oblik i peraja poput krila pomoću kojih se lako kreće kroz vodu. Iza ovog drona stoji kompanija Northrop Grumman Corporation.

Dron ima veliki domet i opremljen je za najrazličitije podvodne misije. Zahvaljujući svom neobičnom obliku dosta je brz i može se razmestiti u krizno područje brže od podmornica.

Testiranja drona su obavljena uspešno u martu i aprilu ove godine, saopštila je nedavno kompanija.

Dron "Manta rej" je deo napora američke ratne mornarice da se razvije nova klasa podvodnog naoružanja koje će biti sposobno da izvrši najrazličitije misije i koje će biti autonomno, tj. neće zavisiti od ljudske posade. Za sada nema informacija da je ovaj dron učestvovao u nekoj od borbenih misija.

(Telegraf.rs)

Video: Novi nivo kriumčarenja droge: Španska policija zaplenila podvodne dronove i razbila bandu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA