≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkriveno u kakvom je zdravstvenom stanju princeza Ana nakon jučerašnjeg incidenta

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kraljevski stručnjak Majkl Kol upozorio je da bi takva povreda u njenim godinama "mogla prouzrokovati nešto ozbiljnije"

  • 0
Princeza Ana Foto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iako su juče britanski mediji preneli objavu Bakingemske palate da su povrede princeze Ane "blage i nisu zabrinjavajuće" kraljevski stručnjak je sada to demantovao. Naime, on je rekao da zadobijene povrede "nisu mala stvar".

Princeza Ana (73), jedina sestra kralja Čarlsa III, nalazi se u bolnici nakon što ju je juče uveče konj udario nogom u glavu zbog čega je zadobila potres mozga na svom imanju u Getkomb parku u Glosterširu.

Bakingemska palata saopštila je odmah po događaju da je mlađa sestra kralja Čarlsa je zadobila "manje povrede" i da se "očekuje da će se potpuno oporaviti".

Ali, kraljevski stručnjak Majkl Kol upozorio je da bi takva povreda u njenim godinama "mogla prouzrokovati nešto ozbiljnije".

"Činjenica da je princeza Ana zadržana u bolnici preko noći ukazuje da to nije manja stvar. Sa potresom mozga, to može biti samo udarac u glavu i videti zvezde na nekoliko minuta, ali može biti nešto ozbiljnije. Nisam čuo da je puštena iz bolnice u Bristolu i možda će to biti produženi boravak", rekao je stručnjak za Metro.

"Ona je veoma snažna, direktna, baš je ćerka svog oca i siguran sam da će to prevazići. Ali to nije mala stvar. Nikoga ne vode u bolnicu uzalud. Činjenica da je ona tamo ukazuje na to da je postojala zabrinutost. Ona je verovatno na najboljem mestu, ali je za njene godine to ozbiljna stvar", rekao je Majkl.

Princeza Ana trenutno boravi u bolnici Sautmid u Bristolu, a sa njom je sve vreme njen suprug ser Tim Lorens.

(Telegraf.rs)

Video: Princeza od Velsa objavila da je pod preventivnom hemioterapijom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA