Majka ubila dvoje dece jer nije htela da ih da ocu, onda je i njemu naudila: Pozvala Hitnu i šokirala izjavom

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

"Nisam želela da ih moj muž dobije. To je nešto o čemu sam dugo razmišljao, samo da ubijem sebe i decu. Učinila sam to jer volim svoju decu, da ih zaštitim", rekla je Veronika

Veronika Džon (50) iz Velike Britanije navodno je izbola svog sina Itana (11) više od 20 puta i nanela oštećenje mozga svojoj sedmogodišnjoj ćerki Elizabet, pre nego što je našla svog muža Nejtana u perionici i ubola ga u stomak.

Zatim se navodno vratila u svoj dom u Stouk-on-Trentu, pozvala Hitnu pomoć i rekla "Zovem da prijavim da sam upravo ubila svoje dvoje dece".

Užasan događaj desio se 11. juna prošle godine, a kako se navodi, motiv je bio ljubomora jer je sumnjala da je muž vara.

Na sudu u Notingemu je utvrđeno da je Veronika "invalid" i da je "nesposobna da učestvuje u suđenju u bilo kom značajnom smislu".

Optužena je policijskim službenicima koji su je ispitali nakon zločina rekla da "nije želela da ih muž dobije".

"Nisam želela da ih moj muž dobije. To je nešto o čemu sam dugo razmišljao, samo da ubijem sebe i decu. Učinila sam to jer volim svoju decu, da ih zaštitim. Ako postoji bilo koji mogući način da budem ubijena, voleo bih to. Mislim to zaista", rekla je Veronika.

Veronika je rođena na karipskom ostrvu Sent Vinsent, a tužilac Piter Grivs-Smit rekao je da je nekoliko sati pre nego što je ubila svoju decu pretraživala na interentu "Može li stranac biti optužen za ubistvo u Velikoj Britaniji?".

Tužilac je rekao da je njen "bes ključao ispod površine" a dva dana pre napada, poroti je rečeno da se žena naljutila i udarila njenog muža drvenom letvom dok su se njihova deca spremala za spavanje.

Dva dana kasnije, ona je ubila svoju decu, a zatim se uputila u perionicu gde je nožem izbola muža u stomak. On je sam nasilje prijavio policiji.

"Moja žena je upravo došla u perionicu automobila i izbola me nožem. Rekla je i da je upravo ubila decu", rekao je muž policiji.

"Ono što se dogodilo 11. juna nije došlo iz vedra neba. Tenzija je rasla prethodnih dana. Tog dana je samo izbila, ubila svoju decu i napala Najtana", dodao je tužilac.

Sin Itan je proglašen mrtvim nakon što je pronađen u spavaćoj sobi sa ranom na vratu dugom 17 centimetara, dok je Elizabeta otkrivena u dnevnoj sobi sa traumom glave i povredom stomaka.

Nekoliko minuta pre nego što je Džon otišao do perionice automobila, poroti je rečeno da je komšija čula "visoko vrištanje i plač koji je trajao neko vreme", prenosi Metro.

Veronika je optužena na osnovu dve tačke za ubistvo, pokušaj ubistva i ranjavanje, ali je proglašen nesposobnim da se izjasni.

Ona se trenutno nalazi na lečenju u bolnici koji se nalazi na lečenju u bolnici zbog čega još uvek nije bila na optuženičkoj klupi.

(Telegraf.rs)

Video: Šta sve do sada znamo o nestanku Ane Knežević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA