Vreme čitanja: oko 1 min.

Uoči vanrednih izbora: Riši Sunak priznao da je zbog greške postao premijer Velike Britanije

A. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ja izuzetno osećam frustracije ljudi. Ključna stvar ovih izbora je budućnost", rekao je on novinaru lista "San", preneo je Skaj njuz.

  • 1
Riši Sunak Foto: Tanjug/AP

Britanski premijer Riši Sunak priznao je danas da je postao premijer zbog greške, što se verovatno odnosi na katastrofalan mandat njegove prethodnice Liz Tras.

"Ja izuzetno osećam frustracije ljudi. Ključna stvar ovih izbora je budućnost", rekao je on novinaru lista "San", preneo je Skaj njuz.

On je kazao da će torijevci smanjiti poreze dok će ih laburistička vlada povećati, što je lider opozicionih laburista Kir Starmer dosledno negirao.

Sunak je rekao da se ne slaže sa sugestijom novinara "Sana" da nakon više od decenije torijevskog rukovođenja, zemlja nije ostvarila napredak.

Britanski premijer je naglasio da je posebno ponosan na vladina ostvarenja u obrazovanju, rekavši da su standardi u školama porasli. Izbori u Velikoj Britaniji biće održani 4. jula.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Sunak zagrlio Zelenskog čim je izašao iz helikoptera, uporedio ga sa Čerčilom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nes

    25. jun 2024 | 09:39

    Ovim Englezima nije prva greška , oni greše od početka sveta. Oni su se greškom i rodili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA