Vreme čitanja: oko 1 min.

Medinska sestra osuđena za ubistvo sedam beba, sada joj se sudi za još jedan pokušaj: Ovako se branila

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Medinska sestra osuđena za ubistva beba negirala još jedan pokušaj ubistva

  • 0
Medicinska sestra Lusi Letbi koja je osuđena na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva osam beba Foto ilustracija: Shutterstock, Profimedia/Shutterstock Editorial

Bivša medicinska sestra Lusi Letbi, osuđena prošle godine za ubistvo sedam beba i pokušaj ubistva šest drugih, rekla je danas pred engleskim sudom da nikada nije povredila ili nameravala da povredi jednu od devojčica o kojoj je brinula.

Letbi (34) je prošlog avgusta proglašena krivom za višestruka ubistva dok je radila kao medicinska sestra na odeljenju za novorođenčad u bolnici u Česteru, u severnoj Engleskoj, između juna 2015. i juna 2016, podseća Rojters.

Bivšoj medicinskoj sestri sudi se u Mančesteru za pokušaj ubistva još jedne devojčice, poznate kao Dete K, u februaru 2016, a porota na prethodnom suđenju nije mogla da donese presudu o tim navodima.

Ona je danas negirala da je pokušala da ubije Dete K i da je pokušala da naudi bilo bebi o kojoj je brinula.

Dete K je rođeno prerano, sa 25 nedelja, i bilo je priključeno na ventilator i druge mašine koje su pratile njen otkucaj srca i nivo kiseonika.

Ubrzo nakon porođaja, dok je drugo osoblje bilo odsutno, tužilaštvo tvrdi da je doktor Ravi Jaiaram ušao u prostoriju u kojoj se dete nalazilo i otkrio da je cev za disanje isključena, kao i alarmi za uzbunu, dok Letbi ''nije radila ništa''.

Tužilac Nik Džonson rekao je sudu da je u naredna dva navrata te noći Letbi pokušala da stvori utisak da se beba nalazi u opasnosti pomerajući cev za disanje.

Ona je to porekla i istakla da se ne seća da je dve godine kasnije istraživala ime bebe na Fejsbuku ili zašto bi to uradila.

Takođe je ponovo negirala ubistva za koja je prethodno osuđena, a suđenje se nastavlja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Šta sve do sada znamo o nestanku Ane Knežević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA