Vreme čitanja: oko 1 min.

Pokušala da udavi dete (3) na bazenu jer je muslimanske vere?

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Majka je u poslednjem trenutku izvukla devojčicu iz bazena

  • 0
Bazen Foto: Shutterstock

Žena u Teksasu optužena je za pokušaj ubistva i povređivanje deteta nakon što je, uz rasističke izjave, pokušala da udavi trogodišnje dete u bazenu stambenog naselja, saopštila je policija.

Lokalni ogranak Veća za američko-islamske odnose je kazao da dete pripada porodici iz Palestine, te je pozvao nadležne vlasti da istraže incident jer je moguće da se radi o zločinu iz mržnje.

Policija je 19. maja dobila dojavu o sukobu između dve žene na bazenu stambenog kompleksa. Svedoci su policajcima rekli da je pijana Elizabet Vulf (42) pokušala da udavi devojčicu i da se svađala sa detetovom majkom, piše CNN.

Majka je policiji kazala kako ju je Vulfova ispitivala odakle je i jesu li deca koja su se igrala na bazenu njena. Veće navodi da je majka deteta na bazenu nosila hidžab, odnosno islamsku maramu, i burkini.

Vulf je, kako navodi policija, počela da govori ženi da ona nije Amerikanka, a zatim je zgrabila njenog 6-godišnjeg sina. Nakon što se dečak uspeo da se otrgne, Vulfova je uhvatila trogodišnju devojčicu i potopila je. Majka je na kraju uspela da izvuče ćerkicu iz bazena, a dete, koje se nagutalo vode, sve vreme je kašljalo i iskašljavalo vodu.

Majka devojčice je rekla da su svi američki državljani i da imaju palestinsko poreklo.

Teksaški zastupnik Salman Bhojani je rekao da je šokiran i užasnut navodnim rasističkim i islamofoičnim događajem.

"Nema mesta mržnji u Eulesu ili bilo gde u našoj državi", rekao je i zahvalio policiji na brzom hapšenju.

(Telegraf.rs)

Video: Ekipe Hitne pomoći na Adi gde su pronađeni utopljeni mladići

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA