Vreme čitanja: oko 1 min.

Dva aviona koja su iz Litvanije išla ka jugoistočnoj Aziji završila u Iranu

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Treći avion u vlasništvu "Macka Investa" ostao je u Šauliaju

  • 1
Boeing 747 avioni Foto: Shutterstock

Dva aviona tipa "erbas A340", koji pripadaju gambijskoj lizing kompaniji "Macka Invest", trebalo je da polete iz litvanskog Šauliaja ka Šri Lanci i Filipinima krajem februara, ali su završili u Iranu, preneo je poslovni portal vz.lt.

Navodi se da su odašiljači aviona isključeni čim su ušli u Iran.

Kratko nakon toga, avio platforma "ch-aviation" prenela je da je jedan avion sleteo na aerodrom Mehrabad u Teheranu, dok je drugi sleteo na aerodrom Konarak u Čabaharu na jugu zemlje.

Portal vz.lt tvrdi da je na taj način, avio kompanija "Mahan er" u Iranu povratila dva svoja aviona, zaobilazeći postojeće američke sankcije vezane za iranski nuklearni program.

Treći avion u vlasništvu "Macka Investa" ostao je u Šauliaju, jer, prema rečima direktorke aerodroma Šauliaj, Aurelije Kuezada, nije mu bio dozvoljen polazak zbog rezervnih delova koje je prevozio.

- Njegov let je bio planiran za Filipine, ali smo pretpostavljali da bi mogao završiti u Iranu kao i prva dva aviona. Jednostavno ga nismo pustili kada smo saznali da je prvi avion sleteo u Iran - izjavila je Kuezada, preneo je sajt litvanskog nacionalnog servisa LRT.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA