Broj nastradalih u obilnim kišama u Salvadoru porastao na 19

 
A. G.
A. G.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Civilna zaštita Salvadora proglasila je crvenu uzbunu, a Kongres vanredno stanje u trajanju od 15 dana zbog jakih kiša.

U obilnim kišama koje su pogodile Salvador nastradalo je još šest osoba, tako da ukupan broj poginulih iznosi 19.

Dve devojčice i četiri odrasle osobe preminule nakon što su zatrpane u svojim domovima, preneo je AP. Civilna zaštita Salvadora proglasila je crvenu uzbunu, a Kongres vanredno stanje u trajanju od 15 dana zbog jakih kiša.

Smrt dve devojčica, starih pet i sedam godina, potvrdile su Spasilačka komanda zemlje i Civilna zaštita, koje su upozorile stanovnike na opasnost od klizišta zbog nagomilavanja vode koja može da izazove rušenje zidova.​​ Prema zvaničnom izveštaju, na kuću devojčica se srušio zid i nakon nekoliko sati izvučena su njihova beživotna tela.

Njihovi roditelji su spaseni i prebačeni u lokalnu bolnicu. Civilna zaštita je prijavila i četiri smrtna slučaja u ruralnim južnom predgrađu San Salvadora nakon što su se srušili zidovi na njihovim kućama. Direktor Civilne zaštite Luis Alonso Amaja rekao je da je rešeno nešto više od 1.500 incidenata, da ima 19 poginulih, 706 srušenih stabala i da je 521 put oštećen.

- Dva od tih stabala izazvala su smrt tri osobe - naveo je on.

Vlasti Salvadora pripremile su 150 skloništa za više od 6.000 ljudi širom zemlje, od kojih su 82 aktivna i pružaju zaštitu za 2.582 osobe, uključujući 1.212 maloletnika.

Dva vremenska sistema - jedan duž pacifičke obale Gvatemale i drugi u Meksičkom zalivu koji je razvio tropsku oluju Alberto - doneli su obilne kiše u južni Meksiko i Centralnu Ameriku.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Hrabri Žarko spasao beloglavog supa sigurne smrti: "Bio je upleten u žicu, iznemogao i iscrpljen!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA