Vreme čitanja: oko 2 min.

Zbog skrnavljenja Kurana: Besna rulja izvukla turistu iz zatvora, pretukli ga na smrt i zapalili

A. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Besna rulja je dakođe zapalila i policijsku stanicu u Madjanu, gradu u provinciji Hajber Pahtunhva, a uništena su i policijska vozila koja su bila parkirana ispred

  • 1
Pakistan policija Foto: Tanjug/AP

Na severozapadu Pakistana dogodio se stravičan zločin kada je besna rulja provalila u policijsku stanicu odakle je izvukla jednog turistu, pretukla ga na smrt i njegovo telo potom zapalila! Nesrećni čovek je navodno oskrnavio Kuran, svetu knjigu u Islamu.

Kako je preneo Dailymail, žrtva Mohamad Ismaili, bio je turista i odseo je u lokalnom hotelu, kada se rulja ustremila na njega i optužila za blasfemiju (bogohuljenje).

Besna rulja je dakođe zapalila i policijsku stanicu u Madjanu, gradu u provinciji Hajber Pahtunhva, a uništena su i policijska vozila koja su bila parkirana ispred.

Stravičan snimak pokazuje trenutak kada se gomila okomila na žrtvu pre nego što ga je pretukla i zapalila njegovo telo. Na fotografijama posle krvavog pira vide se zapaljena i prevrnuta vozila i ostaci, dok zabrinuto lokalno stanovništvo pokušava da situaciju dovede u red.

Policija je pokrenula istragu i pokušava da utvrdi identitet više stotina onih koji su učestvovali u linču. Policijski zvaničnik Rahim Ulah rekao je da su policajci odveli čoveka u stanicu radi njegove zaštite, ali se rulja okupila i krenula na njih.

"Stotine razjarenih lokalnih meštana potom je napalo stanicu. Zgrabili su Ismaila, pretukli ga na smrt i potom zapalili njegovo telo koje je ostalo na ulici", rekao je Ulah.

Dodatne policijske snage stigle su u Madjan da stave situaciju pod kontrolu. Žrtva je u lokalnim medijima identifikovana kao turista iz Sialkota, Pendžab. Ne zna se da li je neko od napadača odmah uhhapšen. Napadi i linč ljudi optuženih za bogohuljenje uobičajeni su u ovoj konzervativnoj islamskoj državi. U Pakistanu se za bogohuljenje izriče smrtna kazna.

Međunarodne i nacionalne grupe za ljudska prava kažu da su optužbe za bogohuljenje često korišćene za zastrašivanje verskih manjina i poravnanje ličnih računa. Prošlog meseca, rulja u pakistanskoj istočnoj provinciji Pendžab pokrenula je linč jednog hrišćanina nakon što ga je optužila da je skrnavio stranice Kurana.

Nazir Masih (74) i njegov sin su navodno 25. maja oskrnavili Kuran. Veruje se u optužbe za bogohuljenje bile lažne. Rulja je zapalila njihovu fabriku i porodičnu kuću. Ukupno 12 članova Masihove porodice uspelo je da pobegne, dok je njegov sin je pretučen, a penzioner je zadobio teške povrede pre nego što je stigla policija i uspela da ga izvuče i spase mu život.

(Telegraf.rs)

Video: Lekari protestovali zbog nedostatka medicinske opreme, policija hapsila sve redom!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA