Vreme čitanja: oko 1 min.

Milijarder Timoti Melon se otvorio: Tramp samo od jednog donatora dobio 50 miliona dolara

A. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na drugoj strani milijarder Majkl Blumberg, bivši gradonačelnik Njujorka, podržao je kampanju Džozefa Bajdena, aktuelnog predsednika Sjedinjenih Država sa skoro 20 miliona dolara

  • 0
Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Predsednička kampanja Donalda Trampa, bivšeg šefa Bele kuće, dobila je pojedinačno najveću donaciju uoči izbora koji će se održati prvog utorka u novembru. Kako je preneo BBC, Tramp je za kampanju dobio 50 miliona dolara od konzervativnog milijardera Timotija Melona, pokaze podnesak federalnih vlasti.

Trampova kampanja je Federalnoj izbornoj komisiji navela da je prošlog meseca prikupila više od 68 miliona dolara od donatora. Rojters prenosi da je Timoti Melon, naslednik bankarske porodice Melon, čije je sedište u Pitsburgu. On je za Trmapovu kampanju dao 50 miliona dolara, dok je još 10 miliona došlo od bračnog para milijardera Liz i Dika Uihlajna.

Američki mediji navode da je Melon poslao donaciju dan nakon što je Tramp osuđen po svih 34 tačke optužnice za falsifikovanje poslovnih zapisa u njegovom suđenju za tajni novac isplaćen porno zvezdi Stormi Danijels. Melon je takođe bio najveći donator nezavisnom predsedničkom kandidatu Robertu F. Kenediju Mlađem, kome je uplatio 20 miliona dolara.

Melon koji živi u Vajomingu se retko fotografiše. On je amaterski pilot i često investira u transportne kompanije. Forbs je vrednost imovine njegove porodice procenio na 14,1 milijardu dolara.

Na drugoj strani, Rojters je preneo da je milijarder Majkl Blumberg, bivši gradonačelnik Njujorka, podržao kampanju Džozefa Bajdena, aktuelnog predsednika sa skoro 20 miliona dolara. Uplata je izvršena na račune dva odvojena fonda koji podržavaju Bajdenov reizbor.

(Telegraf.rs)

Video: Tramp dao autogram konobarici, pred masom joj se potpisao na potpuno neočekivanom mestu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA