Vreme čitanja: oko 2 min.

Oteli pogrešnu ženu, mislili su da je milionerka: Umrla je u zatočeništvu, otmičar rešio da pokaže gde je leš

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mjuriel Mekej je kidnapovana i umrla pre 55 godina * KIdnaperi, braća Husein, mislila da kidnapuju ženu madijskog magnata Ruperta Mardoka

  • 0

Policija će sledećeg meseca, 55 godina nakon što je kidnapovana, započeti novu potragu za telom ubijene Mjuriel Mekej, prenosi Sky news.

Njena porodica, zemljoposednik i detektivi su se dogovorili o datumu tokom sastanka na farmi u Hertfordširu gde njen kidnaper Nizamodin Husein tvrdi da ju je sahranio.

Mjurijelin unuk, biznismen Mark Dajer, rekao je: "Ovo je važan trenutak u našoj kampanji za novu pretragu. Zajedno smo zacrtali područje za pretragu i tačno znamo gde treba da kopamo. Trajalo je malo duže, ali smo konačno ubedili policiju da imamo ubedljive dokaze o tome gde se ona nalazi i vlasnik farme je pristao na iskopavanje. Hajde da dovedemo moju baku kući", rekao je Dajer.

Nekoliko detektiva, savetnika za pretragu i građevinskih stručnjaka bilo je na sastanku na farmi u selu Stoking Pelam u blizini Bišops Stortforda.

Husein, koji sada ima 75 godina, služio je 20 godina u zatvoru zbog Mjurijelinog ubistva - prve presude bez tela - i nastavio je da poriče svoju krivicu sve do nedavno.

Na emotivnom sastanku u svom rodnom Trinidadu konačno je priznao i rekao porodici da se Mjurijel, koja je imala 55 godina, srušila i umrla dok su je držali zatočenu na farmi i pokušavali da pregovaraju o otkupu od milion funti.

"Kroz kapiju pa levo, tri metra od ograde"

Rekao je da ju je izneo iz kuće i zakopao blizu.

"Izašao sam iz seoske kuće, kroz kapiju i skrenuo levo. Tri metra od ograde, tamo je telo".

Mjurijelina ćerka Dajan (85) rekla je: "Verujemo u ono što nam je Nizam rekao. Zašto bi lagao? On je jedina živa osoba koja zna šta se desilo mojoj majci. Ovo je naša poslednja šansa da je pronađemo".

Mjurijelini otmičari Nizam i njegov stariji brat Artur Husein verovali su da su oteli Anu Mardok, tadašnju ženu vlasnika novina Ruperta Mardoka. Braća Husein su verovala da su otela Anu Mardok, jer su videli njeno vozilo ispred Mjurieline kuće.

Istina je bila da su Mardok i Ana pozajmili svog šofera i "rols-rojs" Mjurielinom mužu, koji je bio direktor u jednoj od Mardokovih firmi. U vreme otmice Mardokovi su bili na odmoru i nisu ni znali da otmičari traže milion funti za otkup.

Pre dve godine policija je iskopala još jedan deo farme, ali ništa nije pronašla. Porodica je rekla da su kopali na pogrešnom mestu pre nego što su pravilno konsultovani.

Porodica kaže da ako policija ovoga puta ne pronađe Mjurijeline ostatke, neće tražiti treću pretragu na farmi.

Novo iskopavanje će verovatno trajati do nedelju dana.

(Telegraf.rs)

Video: Bivši advokat osuđen na doživotnu robiju za ubistvo žene i sina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA