≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oružje budućnosti: Nemački gigant Rajnmetal predstavio hibrid tenka i PVO sistema

A. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

PVO sistem "Skyranger 35" opremljen je jednim topom kalibra 35 milimetara. U pitanju je top Oerlikon, koji je sposoban da ispali čak 1.000 metaka u minuti i ima domet do četiri kilometra

  • 0

Najveći nemački gigant u proizvodnji naoružanja, kompanija Rajnmetal, predstavila je hibrid tenka i PVO sistema! Kako je preneo Defence blog, na sajmu naoružanja "Eurosatory 2024", koji se održava u Parizu do sutra, predstavljeno je ovo oružje budućnosti.

Naime, radi se o hibridu naoružanja koji čini tenk Py.87 (švajcarska verzija tenka Leopard 2) i protivvazdušni sistem "Skyranger 35".

Ovaj inovativni sistem predstavlja naredni korak u mobilnoj protivvazdušnoj odbrani, a nakon uspeha koji je sistem Gepard imao u okviru ukrajinskih snaga kao pomoć u borbi protiv ruskih dronova i raketa.

PVO sistem "Skyranger 35" opremljen je jednim topom kalibra 35 milimetara. U pitanju je top Oerlikon, koji je sposoban da ispali čak 1.000 metaka u minuti i ima domet do četiri kilometra.

Uprkos tome što poseduje samo jednu cev on se poklapa sa brzinom ispaljivanja koju ima sistem Gepard, koji je zapravo samohodni protivavionski top. Gepard koristi posebnu municiju koja stvara oblake fragmenata, a koji povećavaju verovatnoću pogotka pretnji iz vazduha.

Ukrajina je već pokazala interesovanje za ove sisteme i razmatra mogućnost postavljanja "Skyranger 35" na šasije oklopnih vozila. "Skyranger 35" je sposoban da se suprotstavi podzvučnim krstarećim projektilima i dronovima kamikazama, što ga čini robusnom opcijom za zaštitu kritične infrastrukture.

Kompanija "Rajnmetal" osnovana je u aprilu 1889. kompanija ima 33.700 radnika i 2022. je prijavila prihod od 6,4 milijarde dolara.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako izgledaju aktuelne borbe u Ukrajini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA