Vreme čitanja: oko 1 min.

Lekari pogrešili na porođaju, beba prošla sa teškim oštećenjima: Nakon 20 godina sud doneo presudu

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvobitna presuda je odbacila tužbu roditelja, međutim, drugo građansko odeljenje Apelacionog suda u Palermu je osudilo bolnicu u kojoj je dečak rođen

  • 0
kolica invalid Foto: Shutterstock/Ground Picture

Nesrećni mladić sa Sicilije, koji sada ima 20 godina, prilikom rođenja zadobio je teška oštećenja za koja sud smatra da su nastala samo zbog lekarske greške tokom porođaja.

Nakon 20 godina, sud je presudio da je bolnica u Palermu napravila stravičnu grešku tokom veoma teškog porođaja zbog čega je dečaku izmeren invaliditet od 75 odsto.

Zbog ovakve greške, bolnica je po presudi dužna da roditeljima dečaka isplati 1,1 milion evra kako je utvrdio sicilijanski sud.

Prvobitna presuda je odbacila tužbu roditelja, međutim, drugo građansko odeljenje Apelacionog suda u Palermu je osudilo bolnicu u kojoj je dečak rođen.

Prema izveštaju, došlo je do niza grešaka medicinskog osoblja koji su vodili sve faze porođaja pacijenkitnje koji se dogodio 2004. godine.

Istu kaznu, dobila je i osiguravajuća kuća koja je radila u zastupništvu pravnog lica.

(Telegraf.rs)

Video: Dve osobe poginule, tri povređene u eksploziji na Cetinju: Snimak sa lica mesta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA