Vreme čitanja: oko 2 min.

Unuku Mariju deda naterao da ubije svog oca i brata: Pokušala je i majku, a onda ostavila srceparajuće pismo

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Deda je od početka pokazivao velike simpatije rema Mariji, mazio ju je, kupovao slatkiše i sve ostalo što je želela. Kasnije se saznalo da je maltretirao devojčicu od njene 13. godine i seksualno ju je iskorišćavao

  • 0
Devojčica dete gužva ljudi tržni centar Foto-ilustracija: Shutterstock

Jedan od najistaknutijih posleratnih zločina na Zakintosu, u Grčkoj, bio je realizovan od ruke male Marije i njenog dede, koji se smatra umnim tvorcem ovih jezivih nedela.

Naime, veruje se da je deda zlostavljao unuku i prisilio je da ubije oca i brata uz konstatnu prisiliku i manipulaciju. Kako prenose grčki mediji, želeo je da "dominira njome".

Ova priča odigrala se na severu Zakintosa kada se Marijina baka preudala i krenula da živi u istoj kući u kojoj žive njena deca i unuci. Deda je od početka pokazivao velike simpatije rema Mariji, mazio ju je, kupovao slatkiše i sve ostalo što je želela.

Kasnije se saznalo da je maltretirao devojčicu od njene 13. godine i seksualno ju je iskorišćavao.

Deda je hteo da tu njihovu tajnu drži pod kontrolom a kada je u selu počelo da se šuška o njihovom dnosu, on je odlučio da pređe na sledeću fazu svog svirepog plana. Ubedio je Mariju da mora da eliminiše porodicu, a da će je on udati za dobrog dečka i ostaviti svo svoje bogatstvo.

Marija nije pružila nikakva otpor već je započela samoubilačku akciju koja je trajala čak dve godine.

Prva žrtva je bio Marijin otac kojeg je pokušala da ubije stavljajući mu arsen u hranu. On se osećao bolesnim jako dugo, a na kraju je devojčica uspela u svojoj nameri. Otac je preminuo 8. juna 1957. godine. Niko nije posumnjao da je Marija ubica.

Druga žrtva je bio Marijin 17-godišnji brat. Ubila ga 17. decembra, samo nekoliko meseci nakon oca, a mučen je istom metodom.

Treći "udar" se dogodio 6. marta 1958. godine a meta je bila Marijina majka, poslednja prepreka ka "iskrenoj ljubavi". Na svu sreću, žena je preživela i uspela a se oporavi u bolnici nekog čega je počela sumnja rodbine.

Marija je onda otkrila šta se dešavalo i da ju je deda nagovorio na nedela.

Usledilo je suđenje u Patrsu na kojem se rasvetlio odnos između unuke i dede. Međutim, deda ništa nije priznao što mu je bilo pripisano.

Marija je kasnije slala pisma majci i tražila oproštaj za sve što je učinila.

"Nad ovim paprom drhtavom rukom želim da ti napišem šta osećam. Majko, došla sam da te zamolim da mi oprostiš za sve grehe. Dolazim kao pustinjska ptica koja ne može da se odmori, pa sam se i ja našao sasvim sam na ovom svetu, bez ikakvog oslonca. Sve dugujem svojoj naivnosti detinjoj", navodi se u jednom od pisama i dodaje da je slična slala i ujaku.

Prvobitna odluka suda je bila da ih pogubi ali je kasnije, 15. juna 1957. godine preinačena u kaznu doživotnog zatvora.

(Telegraf.rs)

Video: Šta sve do sada znamo o nestanku Ane Knežević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA