Vreme čitanja: oko 2 min.

Nestao engleski tinejdžer na Tenerifima: Rekao da se izgubio, pa mu se Ispraznila baterija telefona

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na posteru nestale osobe piše da je Džej Slejter poslednji put viđen u beloj majici, kratkim pantalonama, patikama, a kod sebe je imao i crnu torbu

  • 0
Jay Slater Foto: Privatna arhiva

Tinejdžer iz Lankašira u Engleskoj nestao je u ponedeljak ujutru na španskom ostrvu Tenerife, piše Sky news.

Majka Džeja Slejtera (19), tim gorskih spasilaca i lokalna civilna garda tragaju za mladićem nakon što je nestao na letovanju sa prijateljima.

Devojka koja je poslednja razgovarala s njim kaže da joj je rekao da se izgubio i da mu je baterija telefona skoro prazna oko 8.15 po lokalnom vremenu u ponedeljak.

Džeja Slejtera iz Osvaldtvistla, blizu Blekburna, prijatelji su poslednji put videli u noćnom izlasku na Tenerifima u nedelju uveče, kada je bio na muzičkom festivalu.

Poslednja osoba koja je razgovarala s njim bila je njegova prijateljica Lusi, koja tvrdi da ju je nazvao u ponedeljak ujutru i rekao da se izgubio, da mu je potrebna voda i da je imao samo 1% napunjenosti telefona.

Propustio autobus?

Ona je za Manchester Evening News rekla da ga je neko koga je sreo u noćnom izlasku odvezao nazad do njihovog stana unajmljenim automobilom, a da on nije ni shvatio koliko je daleko.

"Završio je usred ničega. Džej je očigledno mislio da će odatle moći da se vrati kući", rekla je ona za novine.

Lusi kaže da je tokom kratkog telefonskog poziva tvrdio da je propustio autobus pokušavajući da se vrati u svoj smeštaj, pa je umesto toga pokušao da pešači - putovanje koje bi trajalo 11 sati.

Njegov telefon se tada isključio, a njegova poslednja lokacija uživo se prikazuje kao Rural de Teno park - planinsko područje popularno među planinarima.

Slejterov očuh Endi Votson rekao je za The Sun da njegov posinak ume da se snađe, ali da je možda izgubio orijentaciju dok je bio mrak.

Šta kažu vlasti?

Lokalna policija kaže da je angažovala specijalizovani gorski spasilački tim, uključujući policijski helikopter, da potraži Džeja Slejtera.

Portparol Civilne garde rekao je da se oni "fokusiraju na područje oko sela Maska".

Kancelarija za spoljni komonvelt i razvoj navodi u saopštenju: „Podržavamo porodicu Britanca koji je prijavljen kao nestao u Španiji i u kontaktu smo sa lokalnim vlastima.

Porodica Džeja Slejtera je napravila Fejsbuk grupu kako bi pomogla u pregledu snimaka iz vazduha, CCTV-a i snimaka na društvenim mrežama.

Na posteru nestale osobe piše da je Slejter poslednji put viđen u beloj majici, kratkim pantalonama, patikama, a kod sebe je imao i crnu torbu.

"Mislim da ga drže protiv njegove volje"

Zvezda serije "Coronation street" Viki Entvisl, najpoznatija po ulozi Dženis Batersbi u sapunici, kumče je Slejterove bake.

Ona je u utorak objavila na Iksu: "Unuk moje kume je nestao. Njegova majka je odletela u 19 časova da se ​​pridruži policijskoj potrazi. Molim se Bogu da će ga pronaći. Molim vas molite se za njega."

Slejterova majka Debi Dankan odletela je na ostrvo u utorak.

"To je traumatično i ne deluje stvarno. Jednostavno je užasno, užasno. Mislim da je odveden protiv svoje volje. On je  sjajna osoba sa kojom su svi želeli da budu. Lepo izgleda, popularan je dečak".

Ona je dodala da je policija koja je vodila potragu bila "veoma dobra".

(Telegraf.rs)

Video: Slučajno ga čuo prolaznik, izvučen sa dna kanalizacije: Dečak nestao ispred kuće, tražili ga 8 dana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA