≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Putin provozao Kim Džong Una u limuzini koju mu je poklonio

A. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U februaru ove godine Kim Džong Un je od Putina dobio prvu ovakvu limuzinu na poklon. Kim važi za velikog ljubitelja automobila i ima pozamašnu kolekciju luksuznih vozila

  • 0

Ruski predsednik Vladimir Putin provozao je svog domaćina Kim Džong Una, lidera Severne Koreje danas tokom posete Pjongjangu! Kako se vidi na videu agencije AP, Putin i Kim su se dobro zabavljali dok je ceo svet strepeo od najavljenog pakta i učvršćivanja saradnje dvojice autokrata.

Na fotografijama se vidi da je za volan seo i Kim, koji je Putina provozao u ruskoj limuzini Auris Senat. Dvojica lidera su danas razmenili poklone, a ruski predsednik je domaćinu osim još jedne limuzine poklonio i poseban set za čaj, otkrio je Jurij Uškov, Putinov pomoćnik.

Limuzina Auris Senat je napravljena u retro stilu i zasniva se na limuzini ZIL iz ere SSSR. Putin se u jednoj ovakvoj limuzini vozio u maju na svojoj inauguraciji posle pobede na izborima. Putin je Kimu prošlog septembra prvi put pokazao ovu oklopnu limuzinu.

U februaru ove godine Kim Džong Un je od Putina dobio prvu ovakvu limuzinu na poklon. Kim važi za velikog ljubitelja automobila. Navodno ima pozamašnu kolekciju stranih vozila koji su kako se veruje prošvercovani u Severnu Koreju.

Ujedinjene nacije su Severnoj Koreji uvele sankcije na uvoz luksuzne robe. Veruje se da kim poseduje kolekciju automobila koju čine Majbah, Mercedes, Rols-Rojs, Leksus...

(Telegraf.rs)

Video: Putin se pohavlio svojom limuzinom Kim Džong Unu: Lider Severne Koreje ušao u auto da se provozaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA