Vreme čitanja: oko 1 min.

Putin i Kim počeli razgovore u Pjongjangu

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kim je posetio Rusiju od 12. do 17. septembra kada je pozvao Putina da poseti Pjongjang

  • 4
Vladimir Putin i Kim Džong Un Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin i severnokorejski lider Kim Džong Un počeli su danas razgovore u Pjongjangu u sastavu delegacija Rusije i Severne Koreje.

Sa ruske strane, između ostalih, učestvuju ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, prvi potpredsednik vlade Denis Manturov, potpredsednik vlade Aleksandar Novak i portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenela je agencija RIA Novosti.

Na korejskoj strani u razgovorima učestvuju i ministar spoljnih poslova Čoi Song Hi, zamenik predsednika Centralnog vojnog komiteta Radničke partije Severne Koreje Park Čong Čon, kao i zamenik ministra spoljnih poslova Im Čong Il.

Putin i Kim će razgovarati o međunarodnoj agendi, bezbednosnim pitanjima, saradnji u oblasti privrede, energetike, transporta i poljoprivrede.

Program posete obuhvata i gala koncert u čast Putinove posete, državni prijem i polaganje venca na Spomenik oslobođenja koji je posvećen vojnicima Crvene armije koji su oslobodili Koreju tokom Drugog svetskog rata.

Putin je poslednji put posetio Severnu Koreju 2000. godine.

Kim je posetio Rusiju od 12. do 17. septembra kada je pozvao Putina da poseti Pjongjang.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cile Mile

    19. jun 2024 | 08:21

    Amerika uz sve svje mane jepojam demokratije i slobode za ove diktature.Činjenica je da se u demokratskim državama vlast promeni i po nekliko puta dok u ove dve zemljama ko se dočepa vlasti ne pušta je ni po koju cenu.Ta cena su zapravo glave i životi onih koji im nisu po volji.

  • Joe

    19. jun 2024 | 06:44

    Ovo su pravi lideri svojih država a ne kao takozvani demokratski zapadni koji su maripnete u rukama "duboke države."

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA