Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznato kada počinje suđenje Davidu zbog Aninog nestanka: Nema je više od 4 meseca, Knežević negira krivicu

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužioci i porodica Ane Knežević veruju da je ona mrtva, iako njen muž nije optužen za njeno ubistvo

  • 0
Ana Knežević Foto: Privatna arhiva/telegraf.rs

Suđenje srbinu Davidu Kneževiću, koji je osumnjičen za nestanjak njegove žene Ane počeće 29. jula, saopštio je savezni sud u Majamiju.

David, koji se ranije izjasnio da nije kriv, nalazi se u pritvoru u Majamiju bez prava na kauciju.

Njemu se na teret stavlja kidnapovanje Ane Knežević.

Sudija Ketlin Vilijams zakazala je suđenje Srbinu za 29. jul, koje će trajati dve nedelje, navodi se u sudskim dokumentima u koje je EFE imao uvid.

Knežević je uhapšen 4. maja na Međunarodnom aerodromu u Majamiju, kada je avionom doleteo iz beograda.

Tužioci i porodica Ane Knežević veruju da je ona mrtva, iako njen muž nije optužen za njeno ubistvo. Tužioci u sudskim podnescima nazvali su dokaze protiv njega "snažnim".

Ali Džejn Vajntraub, Kneževićeva advokatica, dovela je u pitanje dokaze i planira da traži njegovo oslobađanje.

U sudskim podnescima krajem prošle nedelje, tužioci su tvrdili da Knežević treba da ostane u zatvoru do suđenja, rekavši da on predstavlja i opasnost za zajednicu i rizik od bekstva.

Knežević, koji ima američko i srpsko državljanstvo, prodao je šest kuća u Južnoj Floridi jednom kupcu mesec dana pre nego što je Ana nestala iz njenog stana u Madridu 2. februara. Još jednu kuću prodao je drugom kupcu tri nedelje nakon, pokazuju zapisi okruga Brovard.

Prodaje su mu donele šest miliona dolara. Prodaja uključuje da David Knežević isporučuje velike druge hipoteke kupcima, aranžman za koji tužioci kažu da bi mu mogao dati dovoljno novca da pobegne iz zemlje ako budu isplaćene.

U međuvremenu su objavljene fotografije iz prodavnice u Madridu i ispred Aninog stana, a na kojima se, prema rečima tužioca, nalazi David Knežević.

Na fotografijama se vidi kako David kupuje sprej i lepljivu traku u prodavnici, a onda isto koristi da prefarba kameru na zgradi u kojoj je Ana živela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA