Vreme čitanja: oko 1 min.

Lideri američkog Kongresa: Netanijahu će se obratiti Kongresu 24. jula

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu izjavio je ranije da će tokom obaćanja američkom Kongresu predstaviti, kako je naveo, "istinu o ratu protiv Hamasa u Pojasu Gaze"

  • 1
Benjamin Netanijahu  Ehud Olmert Foto: Shutterstock

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu održaće govor na zajedničkoj sednici oba doma američkog Kongresa 24. jula, potvrdili su danas lideri Kongresa.

"Ovaj dvopartijski sastanak predstavnika oba doma američkog Kongresa simbolizuje trajni odnos između SAD i Izraela i pružiće premijeru Netanjahuu priliku da podeli viziju izraelske vlade o odbrani njihove demokratije, borbi protiv terorizma i uspostavljanju pravednog i trajnog mira u regionu", naveli su u zajedničkom saopštenju predsedavajući Predstavničkog doma, republikanac Majk Džonson i lider republikanske manjine u Senatu Mič Mekonel, prenosi Tajms of Izrael.

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu izjavio je ranije da će tokom obaćanja američkom Kongresu predstaviti, kako je naveo, "istinu o ratu protiv Hamasa u Pojasu Gaze".

"Veoma sam ganut što ću imati privilegiju da predstavljam Izrael pred oba doma Kongresa i da predstavnicima američkog naroda i celom svetu obelodanim istinu o našem pravednom ratu protiv onih koji pokušavaju da nas unište", rekao je ranije Netanjahu.

Za sada nije jasno da li će se Netanjahu tokom posete SAD sastati i sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom.

Ispostavilo se da je podrška Bajdena Izraelu politička slabost za aktuelnog američkog predsednika uoči novembarskih predsedničkih izbora jer su neki krugovi demokrata i brojni građani ogorčeni zbog hiljada civilnih žrtava u Pojasu Gaze, navodi Rojters.

Republikanci su takođe kritikovali Bajdena zbog njegovog stava o ratu u Pojasu Gaze, tvrdeći da američki predsednik ne čini dovoljno da pomogne Izraelu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Srbin Goran preživeo napad Hamasa u Izraelu: Čuveni Kibucnik ekskluzivno za Telegraf

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danilo

    7. jun 2024 | 10:28

    Raspisana medjunarodna poternica,izdat nalog za hapsenje a on se obraca pred americkim kongresom!?!? Pametnom vise nego dovoljno!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA