Vreme čitanja: oko 3 min.

Filipu preti doživotna robija: Do detalja planirao ubistvo svoje bivše, zločin potresao celu Evropu

I. N.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Filip se tereti da je izvršio ubistvo sa predumišljajem, na veoma okrutan i brutalan način. Tereti se i za otmicu, posedovanje oružja i prikrivanje leša. Filip je takođe optužen i za uhođenje

  • 0
Filippo Turetta, Punto, Filip Tureta Foto: Facebook/Luca Zaia, Printskrin: Policija

Filipu Tureti preti doživotna robija nakon što je ustanovljeno da je do detalja planirao ubistvo svoje bivše devojke Đulije, čije unakaženo telo je pronađeno u novembru prošle godine.

Telo mlade Đulije (22) pronađeno je nedelju dana nakon što ju je bivši dečko Filip Tureta (22) oteo i izbo najmanje 27 puta. Nakon ubistva mladić iz Italije je Đulijino telo bacio sa litice, a on je lutao svojim autom po Evropi. Uhapšen je na kraju u Nemačkoj.

Tokom istrage otkriveno je da je Filipo Đulijino ubistvo planirao do detalja, znao je čak i to kako će da se reši tela i da pobegne. Njega tužilaštvo tereti za ubistvo s predumišljajem i počinjenje krivičnog dela na veoma podmukao način.

Đulija je ubijena 11. novembra prošle godine, a Filip je nakon hapšenja priznao ubistvo. On se trenutno nalazi u zatvoru u Veroni i čeka početak suđenja.

U optužnici su izneti svi detalji zločina koji je potresao čitavu Evropu. Prema istražiteljima, Filip je zapisao plan kako će ubiti Đuliju i sve je čuvao u kompjuteru. Pisao je kako će je vezati lepljivom trakom, njene ruke, njene noge, kolena, kako će joj trakom prelepiti usta. Zločin je isplanirao do detalja, čak i to gde će sakriti telo, koje je na kraju pronađeno u jezeru Barkis. Znao je čak i da će pobeći u Nemačku.

Da je zaista sve planirao do detalja govori i to da je kupio sve što mu je bilo potrebno da izvrši zločin, uključujući i mape kako bi isplanirao rutu za bekstvo. Rute je ranije pronašao na internetu, a označio je i gde će biti telo. Takođe, pre ubistva je kupio sve što mu je neophodno da preživi dok je u bekstvu.

Otkriveno je i da je Đuliju duže vreme pratio tako što je instalirao tajnu aplikaciju u njenom telefonu. Da je u pitanju brutalan zločin govori i podatak da je Đuliji naneo čak 75 uboda oštrim predmetom.

Filip se tereti da je izvršio ubistvo sa predumišljajem, na veoma okrutan i brutalan način. Tereti se i za otmicu, posedovanje oružja i prikrivanje leša. Filip je takođe optužen i za uhođenje.

Istraživao kako da veže Đuliju

Otkriveno je i da je Filip na internetu pretraživao kako da Đuliju veže i kako da joj začepi usta.

Sve je otkucao u jednom fajlu na kompjuteru, koji je potom obrisao, ali su programeri uspeli da povrate fajl. Inspektori veruju da je Filip zločin detaljno planirao od 7. novembra, a možda i od ranije.

Takođe, pretraživao je i gde da kupi izolir traku, lisice, kanap, lopatu i crne kese za đubre. Otkriveno je da je nekoliko dana pre ubistva kupio lepljivu traku, čiji delić je pronađen na mestu gde je Đuliju oteo.

Ubijena devojka se već neko vreme plašila Filipa, što otkrivaju i poruke koje je poslala bliskoj osobi.

"Toliko se loše ponaša, koristi ogavne reči, plaši me", napisala je Đulija u jednoj od poruka prijateljima.

Samo nekoliko dana pre ubistva Filip je imao izliv besa u javnosti prema Đuliji jer je odbijala da se pomiri sa njim.

"Bili su u poslastičarnici, a on je ustao, trensuo rukama o sto i Đulija mi je rekla da je sreća bila što su bili na javnom mestu i što je bilo ljudi, jer se baš uplašila", ispričala je njena prijateljica.

Đulija Čečetin izbodena je na zadnjem sedištu Filipovog automobila. Prethodno ju je izgleda udario kolima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA