Vreme čitanja: oko 1 min.

Pijani radnik Hitne pregazio pešaka, pa ga oživljavao: Pustili ga na smenu bez testiranja, otkrio što je pio

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Radnik Hitne, koji je vozio ambulantno vozilo, nije alko-testiran na dolasku na smenu, a policiji je nakon nesreće rekao da je "popio jer se svađao sa ženom"

  • 0
Hitna pomoć Foto: Mateja Beljan

Pijani radnik Hitne pomoći pregazio je sinoć pešaka u Bukureštu, a potom je istrčao da ga oživljava.

Kako prenose lokalni mediji, radnik Hitne, koji je vozio ambulantno vozilo, nije alko-testiran na dolasku na smenu, a policiji je nakon nesreće rekao da je "popio jer se svađao sa ženom".

Nesreća se dogodila u večernjim satima, a navodno je pešak prošao između dva vozila i zakoračio na kolovoz. Prema navodima pešaka je jako udario retrovizor ambulatnih kola, a kada je pijani radnik Hitne uvideo šta je uradio, odmah je istrčao iz vozila da pruži prvu pomoć.

Kolege su odmah pritrčale u pomoć i povređeni pešak je hitno transportovan u Urgentni. Nažalost, u bolnici mu se posle nekoliko sati stanje ponovo pogoršalo i došlo je do zastoja srca. Srećom, lekari su uspeli da ga stabilizuju i nalazi se na odeljenju intenzivne nege.

Radnik Hitne je prilikom uviđaja navodno "naduvao" 0,23 promila.

Ministarstvo je pokrenulo disciplinski protiv pijanog radnika Hitne, ali i njegovog kolege koji ga nije alko-testirao po dolasku na smenu, iako je bio u zakonskoj obavezi da to uradi.

"Tehnički inspektor nije odradio obavezno alko-testiranje. Medicinski tehničar je došao na smenu samo jer je bilo previše posla i krenuo je odmah na teren", rekao je Mihaj Lucijan, tehnički direktor.

Radniku Hitne preti krivična prijava za nanošenje teških telesnih povreda, ali i otkaz u službi Hitne pomoći.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA