Gde je mala Valerija? Nestala u 7 ujutru na putu od kuće do stanice dugom 500 metara, u školu nije stigla

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Iako se devojčica nije pojavila u školi, niko se nije setio da o tome obavesti porodicu. Zabrinuta majka je u ponedeljak popodne sama pozvala policiju, kada je videla da joj se ćerka ne vraća kući

Nemačka policija i dalje traga za malom Valerijom, devetogodišnjom devojčicom rodom iz Ukrajine, koja je nestala u ponedeljak, oko 7 sati ujutru u Debelnu, dok je prelazila 500 metara dug put od kuće do autobuske stanice. U školu nikad nije stigla!

Policija pokušava da ustanovi šta se tačno dogodilo na putu dugom svega pola kilometra, a nakon što je devojčica izašla iz svog doma u 6.50 časova, kako bi ušla u autobus koji u 7.06 časova stiže na stanicu.

Valerija (9) je od kuće do stanice trebalo da prođe kraj nekoliko zgrada i preko mosta, a sve duž prometne ulice. Od kuće do stanice trebalo joj je osam minuta hoda.

Niko ne zna da li je devojčica uopšte stigla do stanice. Jedino što je sigurno jeste da nije ušla u autobus. Devojčicu nisu snimile sigurnosne kamere, a ni vozač autobusa se ne seća da ju je video.

Iako se devojčica nije pojavila u školi, niko se nije setio da o tome obavesti porodicu. Zabrinuta majka je u ponedeljak popodne sama pozvala policiju, kada je videla da joj se ćerka ne vraća kući.

Iz škole nisu želeli da komentarišu slučaj, pravdajući se istragom koja je u toku.

"Ovaj slučaj shvatamo veoma ozbiljno i činimo sve da devojčicu pronađemo, bezbednu. Sprovodi se istraga u svim pravcima", naveli su iz policije.

Ipak, izvori navode da do sada nije načinjen pomak u istrazi, te da se nema ideja šta se sa devojčicom dogodilo. Policija ne isključuje mogućnost krivičnog dela.

Potraga za Valerijom je privremeno večeras obustavljena.

"Sada je fokus na istrazi i ispitivanju iskaza saslušanih. Ukoliko ovo dovde do novih informacija, odmah ćemo nastaviti potragu", rekao je portparol policije za Bild.

U utorak je oko 70 policajaca češljalo područje gde je Valerija nestala, angažovani su i ronioci i rečna policije, koji su češljali reku Mulde i njenu obalu.

Policija sada proverava i prijavu od prošle nedelje, kada je nepoznata osoba u tamnom vozilu prišla osmogodišnjoj devojčici na ulici u Mohau u Saksoniji. Devojčica se igrala sa mačkom kada joj je vozač automobila ponudio da joj "pokaže još mnogo maca".

"Naravno da ćemo i ovaj slučaj ispitati", rekli su iz policije.

Kako ističu, u potragu za Valerijom uključeni su i helikopteri i psi tragači.

Bild piše da je Valerija sa majkom i očuhom došla da živi u Nemačkoj u jesen 2022. godine. Pohađa osnovnu školu koja je udaljena dva kilometara od njene kuće.

U jutro kada je nestala, na sebi je imala ljubičastu majicu kratkih rukava, crne farmerke, tanku tirkiznu jaknu i teget gležnjače. Navodi se da je devojčica imala roze školski ranac i da govori nemački, ali slabije.

Devojčica je visoka 140 centimetara, ima tamno plavu kosu srednje dužine i nosila je rep.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA