Skupljen novac za sahranu malog Nikole koji se udavio u Grčkoj: Telo kreće put Albanije

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Oni koji poznaju porodicu navode da su se Nikolini roditelji pre četiri godine doselili u Arvi. O njima imaju samo reči hvale i kažu da su bili oduvek divni prema deci, ali i komšijama

Sedmogodišnji Nikola, koji se utopio u subotu na Kritu, biće sahranjen u rodnoj zemlji njegovog oca. Telo mališana bi narednih dana trebalo da bude prebačeno u Albaniju, a nakon što je lokalna zajednica skupila novac neophodan za dečakovu sahranu.

Stanovnici Arvija na Kritu u šoku su zbog tragedije koja je zadesila Nikoliknu porodicu. Supružnici iz Albanije davno su se doselili na Krit, gde su dobili Nikolu i njegovog tri godine mlađeg brata. Sada su ostali bez svog prvenca, a otac stradalog dečaka želi da on bude sahranjen na njegovoj rodnoj grudi.

Oni koji poznaju porodicu navode da su se Nikolini roditelji pre četiri godine doselili u Arvi. O njima imaju samo reči hvale i kažu da su bili oduvek divni prema deci, ali i komšijama.

Ne veruju kakva tragedija ih je zadesila, te su se svi udružili da pomognu u prikupljanju novca za Nikolinu sahranu.

Telo malog Nikole pronađeno je u subotu oko 13.30 časova kako beživotno pluta u moru. Navodno se mališan iskrao iz kuće nakon što mu majka nije dozvolila da ide na plivanje sa drugarom. Dečak je napustio kuću u trenutku dok su u njoj bili on, majka i mlađi brat. Majka je ubrzo primetila da ga nema, ali deset minuta je bilo dovoljno da veliki talasi odnesu Nikolu od obale. Mališan nije mogao da se izbori sa jakim strujama i meštani su ga našli bez znakova života kako pluta u blizini luke.

U nedelju se cela parohija udružila da pomogne porodici. Roditelji Nikolinih drugova, ali i dečice koja sa njegovim mlađim bratom idu u vrtić, organizovali su akciju prikupljanja novčane pomoći, kako bi Nikola mogao da bude sahranjen u Albaniji. U kratkom roku je prikupljeno nešto više od 6.000 evra. Ukoliko nešto novca preostane od sahrane, on će biti doniran Nikolinoj porodici.

"Zahvalni smo žiteljima Arvija koji su uvek tu da pomognu njihovim sugrađanima. Hvala domovima kulture koji su finansijski pomogli. Zahvaljujemo svima i van Arvija koji su se uključili da pomognu porodici", navodi se u saopštenju lokalnog Doma kulture.

(Telegraf.rs)

Video: Jezivi snimci iz poplavljenje Grčke: Helikopterima spasavaju ljude iz ugroženih područja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sloba

    3. jun 2024 | 08:02

    Neka mu je ugodan vecni zivot,a Bog neka da roditeljima snage da lakse podnesu njegov gubitak😔...Dusa malena😔...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA