Vatrogasac krenuo da spasi zarobljenu porodicu, pa poginuo, jedna osoba nestala: Haos zbog poplava u Nemačkoj

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Situacija je dramatična u mnogim mestima, a u nekoliko okruga u Bavarskoj na snazi su upozorenja o katastrofama

Poplave u Bavarskoj u Nemačkoj odnele su svoju prvu žrtvu, nakon što je saopšteno da je vatrogasac (42) poginuo na dužnosti u mestu Pfafenhofen an der Ilm.

Prema pisanju medija, vatrogasac (42) je oko 23 sata krenuo sa kolegama na zadatak. Ušli su u gumeni čamac i krenuli ka bungalovu u kojem je bila zarobljena porodica, prenosi Bild.

Nažalost, čamac u kojem su bili se prevrnuo oko 23.30 sati. Trojica od četvorice vatrogasaca uspeli su da se spasu, jedan od njih je prevezen u bolnicu. Međutim, četvrti vatrogasac je nestao, a njegovo telo izvučeno je iz vode oko 2.20 sati.

U Šrobenhauzenu, samo 25 kilometara dalje, jedna osoba je nestala. Ona je navodno bila u podrumu kuće kada je naišla poplava. Spasioci trenutno ne mogu da uđu u kuću zbog visine vode, zbog čega su pozvani ronioci.

Situacija je dramatična u mnogim mestima, a u nekoliko okruga u Bavarskoj na snazi su upozorenja o katastrofama. Uporna kiša je sada izazvala porast nivoa vode do nivoa koji se, statistički gledano, postiže samo jednom u 100 godina, piše Bild.

Stanovnici brojnih zajednica pozvani su da potraže sigurnost tokom vikenda. Stotine ljudi je evakuisano; samo u okrugu Pfafenhofen, pomagači su u nedelju uveče spasili 140 štićenika dva staračka doma. Oni su u bolnicama. Hitan smeštaj u fiskulturnim salama je dostupan za štićenike koji su morali ili želeli da napuste svoje domove.

(Telegraf.rs)

Video: Stravične poplave u Bavarskoj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lilja

    2. jun 2024 | 11:01

    Sto bi nasi stari rekli "Sila za vreme, nevolja iznenada".Nemogu da verujem da stabilnu Nemacku mogu da zadese poplave???Mislim da je svaka nedaca nama namenjena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA