Zelenski pozvao Trampa da dođe u Ukrajinu: "Videće šta nam je Putin uradio"

 
A. G.
A. G.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

U intervjuu za The Guardian, Zelenski je rekao da je to neophodno kako bi Tramp bolje razumeo situaciju.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da bi voleo da bivši američki predsednik Donald Tramp dođe u Ukrajinu i iz prve ruke vidi posledice rata. On je dodao da bi voleo da razgovara sa njim o tome.

U intervjuu za The Guardian, Zelenski je rekao da je to neophodno kako bi Tramp bolje razumeo situaciju.

- Kada bi video šta je Putin uradio Ukrajini, bolje bi razumeo situaciju. On poznaje Putina, kao što sam shvatio iz nekih izjava. Mislim da da biste upoznali Putina, morate ne samo da komunicirate sa njim, već i da vidite rezultate onoga što je uradio Ukrajini, onda ćete bolje razumeti sa kim imate posla - objasnio je on.

- Da sam tada imao priliku da razgovaram sa njim, kako on na sve vidi, onda bi on razumeo i to bi mi bila polazna tačka u strategijskom smislu - dodao je Zelenski, prenosi Index.hr.

Tramp je ranije rekao da će pregovarati o miru u roku od 24 sata

Podsetimo, Zelenski je ranije pozvao Trampa da dođe u Ukrajinu, ali su iz njegovog štaba rekli da je to neprikladno jer Tramp trenutno nije predsednik.

Tramp se takođe često hvalio da bi, ako bi ponovo postao predsednik, mogao da pregovara o mirovnom sporazumu između Rusije i Ukrajine u roku od 24 sata. Međutim, više puta je odbijao da javno kaže kako bi to uradio.

U medijima su se pojavili izveštaji da Tramp navodno pokušava da natera Ukrajinu da učini ustupke Rusiji i preda ukrajinske teritorije, posebno Krim i Donbas, pod svoju kontrolu.

(Telegraf.rs)

Video: Ceo svet danas gleda u Kinu: Svečani doček za ruskog predsednika Vladimira Putina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • razlog tome

    2. jun 2024 | 06:40

    je to što su ukrajinski fašisti dugi niz godina ubijali maltretirali ... ruski živalj u ukrajini. kad je Putin rešio da ih zaštiti njih 12 miliona nastao je problem

  • Sele

    3. jun 2024 | 10:36

    Pa kada ste nacisti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA