"Serijski praćkaš" (81) koji je gotovo deceniju terorisao komšiluk pronađen mrtav nekoliko dana nakon hapšenja

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Princ Rejmond King (81) pronađen je mrtav u kući u Azusi, Kalifornija, oko 7.30 ujutru, saopštila je policija

Stariji muškarac iz Kalifornije optužen da je gotovo deceniju terorisao komšiluk praćkom preminuo je u sredu, samo nekoliko dana nakon što je uhapšen i pojavio se na sudu, javlja New York Post.

Princ Rejmond King (81) pronađen je mrtav u kući u Azusi, Kalifornija, oko 7.30 ujutru, saopštila je policija za Los Angeles Daily News.

Vlasnik kuće u kojoj je King pronađen još nije poznat, ali narednik policije Azuse, Nik Kovarubijas, rekao je za novine da nije bilo "dokaza o nasilnoj smrti".

King je preminuo od arteriosklerotske kardiovaskularne bolesti — koja oštećuje arterije srca — i smrt je okarakterisana kao prirodna, prema izveštaju lokalnog patologa.

"Seda pretnja" je u utorak polako ušla u Viši sud u Vest Kovini na svoje saslušanje, gde se izjasnio kao nevin.

King, koji je nosio naočare, optužen je da je koristio svoju praćku da gađa metalnim kuglicama kuće i vozila svojih komšija proteklih devet godina, prema ABC 7.

Optužen je za pet krivičnih dela vandalizma i dva prekršajna dela vandalizma zbog navodnog napadanja imovine svojih komšija praćkom — razbijajući brojne prozore na kućama i vetrobranska stakla automobila malim, ručno upravljanim projektilima.

Kancelarija okružnog tužioca okruga Los Anđeles optužila je Kinga za vandalizam i incidente od oktobra 2021. do maja 2024, prema Los Angeles Daily News.

Međutim, komšije tvrde da su Kingovi napadi praćkom počeli još 2015. godine.

Policija je tokom istrage utvrdila da metalne kuglice dolaze od njega i uhapsila je neobuzdanog komšiju 23. maja.

Tokom hapšenja, policija je pronašla praćku i 10 do 40 metalnih kuglica u njegovom posedu, rekao je kaplar Bendžamin Sajfer za novine.

Vandala s praćkom su u utorak pustili iz pritvora nakon njegovog saslušanja, kada su njegovi advokati tvrdili da pati od brojnih bolesti.

Međutim, naređeno mu je da ne boravi u svojoj kući u Azusi — oko 40 kilometara od centra Los Anđelesa — mada mu je bilo dozvoljeno da se vrati po lekove.

Kingu je takođe naređeno da se drži najmanje 182 metra dalje od kuća koje je navodno gađao, da ne kontaktira nijednu od žrtava i naređeno mu je da ne poseduje nikakvo oružje, uključujući njegovu prepoznatljivu praćku.

"Mi smo ovde od 2018. To traje sve vreme", rekao je jedan od Kingovih komšija i navodnih žrtava, Džejms Mid, za LA Daily News nakon Kingovog hapšenja.

"Za mene, ovo deluje kao zaista dobar komšiluk, osim što se prozori razbijaju", rekao je Mid.

King je trebalo da se vrati na sud 17. juna na preliminarno saslušanje.

(Telegraf.rs)

Video: Potraga za telom Ane Knežević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA