≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tejt nema pravo žalbe na presudu suda: Zabranjeno mu da putuje dok čeka početak suđenja

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Braća Tejt su prvi put uhapšena u njihovoj kući u Bukureštu 2022. godine

  • 0
Endrju Tejt Foto: Tanjug/AP

Endrju Tejt, uticajni influenser, koji čeka na suđenje u Rumuniji zbog optužbi za trgovinu ljudima i silovanje, izgubio je danas pravo na žalbu na presudu suda koja ga sprečava da putuje van te zemlje.

Apelacioni sud u Bukureštu presudio je protiv žalbe Tejta, koji je pokušao da ospori odluku donetu 10. maja kojom su mu produžena ograničenja za 60 dana i predviđeno je da ne sme da napušta zemlju, preneo je AP.

Tejt je zatražio da može da napusti Rumuniju, pod uslovom da ostane u evropskoj šengenskoj zoni bez provere lične karte, kojoj se Rumunija delimično pridružila u martu.

Kontroverzni influenser optužen je u Rumuniji za silovanje, trgovinu ljudima i formiranje organizovane kriminalne grupe za seksualnu eksploataciju žena, preneo je BBC.

Njegov brat Tristan i dvoje saradnika, takođe, su optuženi, ali su svi negirali krivicu.

Braća Tejt su prvi put uhapšena u njihovoj kući u Bukureštu 2022. godine.

U kućni pritvor prebačeni su 31. maja, prema odluci rumunskog suda.

U optužnici koja je podneta sudu u Bukureštu navodi se da su četvoro optuženih organizovali kriminalnu grupu 2021. godine koja se bavila trgovinom ljudima u Rumuniji, ali i u drugim zemljama kao što su Amerika i Britanija.

Imenovano je i sedam žrtava koje su braća Tejt navodno regrutovali obećavajući im ljubav i brak.

Navodne žrtve su kasnije odvodili u zgrade u okrugu Ilfon u Rumuniji gde su zastrašivane, stavljane pod stalni nadzor i primorane da se zaduže.

Optuženi su zatim primoravali žene da snimaju pornografske sadržaje koju su kasnije delili na društvenim mrežama.

Endrju Tejt je optužen za silovanje jedne od žrtava, dok je njegov brat optužen za podsticanje druge na nasilje.

Tejt, nekadašnji kik-bokser sa britanskim i američkim državljanstvom, izbačen je iz rijaliti programa Veliki Brat u Britaniji 2016. godine zbog snimka na kom izgleda kao da napada ženu.

Godinama je privlačio pažnju i izazivao kontroverze na internetu, a Tviter ga je banovao sa platforme zbog toga što je rekao da bi žene trebalo "da preuzmu deo odgovornosti" kada su seksualno napadnute.

Uprkos zabranama na društvenim mrežama on je sticao popularnost, posebno među mladim muškarcima, promovišući stil života koji opisuje kao hiper-muževni i ultra-luksuzni.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Ovo su saučesnice Endrjua Tejta uhapšene u njegovoj vili

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA