≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ilon Mask novi Trampov saradnik ukoliko pobedi na izborima u novembru?

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mask je navodno obavestio republikanskog kandidata na koji način vodi kampanju uticaja u cilju nagovaranja biznismena da u novembru ne podrže predsednika Džozefa Bajdena

  • 1
Donald Tramp, Ilon Mask Foto-kolaž: Tanjug/AP, Pixabay

Bivši predsednik SAD Donald Tramp razmatra saradnju sa biznismenom Ilonom Maskom kao savetnikom ukoliko se vrati u Belu kuću nakon novembarskih izbora, preneo je danas Vol strit džurnal (WSJ) pozivajući se na izvore.

WSJ navodi da su Tramp i Mask razgovarali na koji način bi vlasnik Tesle mogao da ostvari ''formalan doprinos i uticaj'' na ekonomsku i graničnu bezbednosnu politiku, prenosi Rojters.

Mask je navodno obavestio republikanskog kandidata na koji način vodi kampanju uticaja u cilju nagovaranja biznismena da u novembru ne podrže predsednika Džozefa Bajdena.

U tim razgovorima je učestovao i investitor Nelson Pelc, a uključivao je diskusiju o ''projektu za sprečavanje prevara birača na osnovu podataka''.

Portparol Trampove kampanje Brajan Hjuz rekao je za WSJ da će samo Tramp odlučiti ''koju ulogu će igrati pojedinci tokom njegovog predsedništva“.

Nakon sastanka sa Trampom u martu, Mask je rekao da neće donirati novac ni bivšem ni sadašnjem predsedniku, već će ''iskoristiti svoj uticaj da se pobedi Bajden tako što će podstaći podršku uticajnih saveznika'', piše WSJ.

Mask je javno kritikovao Bajdenovu politiku po pitanju imigracije, električnih vozila i tarifa, ali nije dao formalnu podršku nijednom predsedničkom kandidatu.

Tramp je rekao da nije siguran da će vlasnik mreže X glasati za njega u novembru.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Pogledajte snimak Trampa u sudnici kad ga izvode kod sudije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojša

    30. maj 2024 | 01:50

    Tesko da ce Tramp ucestovati na narednim izborima jer ima vise opcija da se to spreci, sudski, metkom, saobracajnim ili avionskom nesrecom, virusom, otrovom..... Kako god nece vladati on sa USA jer se ti nece dozvoliti i to je tako ocigledno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA