Vreme čitanja: oko 1 min.

Srušio se američki borbeni avion F-35 kod Albukerkija: Pilot preživeo sa teškim povredama

A. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pilot, jedina osoba u avionu, uspeo je da napusti letelicu u incidentu koji se dogodio u utorak oko 14 časova po lokalnom vremenu i prebačen je u bolnicu, saopštila je gradska vatrogasna služba

  • 3
F-35, avion F35 Tanjug/AP

Američki vojni pilot povređen je kada se borbeni avion F-35 srušio na putu ka vazduhoplovnoj bazi u Kaliforniji u blizini međunarodnog aerodroma, prenosi AP.

Pilot, jedina osoba u avionu, uspeo je da napusti letelicu u incidentu koji se dogodio u utorak oko 14 časova po lokalnom vremenu, u blizini aerodroma u Albukerkiju i prebačen je u bolnicu sa teškim povredama, saopštila je gradska vatrogasna služba.

Pilot je u utorak uveče bio u stabilnom stanju, navodi se u saopštenju za javnost vazduhoplovne baze Kirtland.

Američki proizvođač aviona Lokid Martin identifikovao je oborenu letelicu kao F-35, koji je ranije u utorak napustio bazu Fort Vort u Teksasu i uputio se ka bazi Edvards u blizini Los Anđelesa.

Portparol kompanije je precizirao da se borbeni avion srušio nakon što je pilot sleteo da dopuni gorivo u vazduhoplovnoj bazi Kirtland u Novom Meksiku.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Izrael vratio avione u bazu nakon odbrane neba

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA