Problemi sa kešom? Tramp prodao jedan od svojih privatnih aviona mega donatoru Republikanske stranke

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Avion tipa Cesna čija je vrednost procenjena na deset miliona dolara prodat je Mehrdadu Moajediju, američko-iranskom građevinskom tajkunu

Donald Tramp, bivši američki predsednik i najverovatniji kandidat Republikanske stranke na narednim izborima koji će se održati u novembru, prodao je jedan od svojih privatnih aviona mega donatoru njegove stranke! Kako je prvi objavio The Daily Beast, Tramp je avion tipa Cesna iz 1997. prodao Mehrdadu Moajediju, američko-iranskom građevinskom tajkunu.

Procenjeno je da ova letelica vredi oko deset miliona dolara.

Podsećamo, protiv Trampa su donesene presude da plati kazne u iznosu skoro pola milijarde dolara, a očekuje ga još nekoliko sudskih procesa od kojih je i onaj pred sudom na Menhetnu za isplatu nelegalnog novca porno glumici Stormi Danijels u zamenu za njenu ćutnju o njihovoj aferi.

Prema podacima Federalne vazduhoplovne administracije (FAA) avion tipa Cesna je 13. maja promenio vlasnika. On se sada vodi na kompaniju "MM Fleet Holdings LLC" iz Teksasa. Vlasnik ove kompanije je Mehrdad Moajedi, koji je Trampu uoči izbora 2020. donirao 250.000 dolara.

Moajedi je prema biografiji kompaniju osnovao 1990. i od tada je izgradio na hiljade kuća. On ima partnere u javnom i privatnom sektoru. Zanimljivo je da on nije podržavao samo Trampa u Republikanskoj stranci. On je davao donacije i za Teda Kruza i Niki Hejli.

Tramp navodno u svojoj floti ima nekoliko aviona i hleikoptera. Među njima je svakako najpoznatiji "Boing 757" koji je obilato koristio u predizbornoj kampanji 2016. Ovaj avion on naziva "Trampov er fors van" i koštao ga je 100 miliona dolara kada ga je kupio 2011.

Tramp ima još najmanje dva aviona i tri helikoptera, ali oni se ne navode u njegovoj imovinskoj karti zbog čega se postavlja pitanje d ali je on zapravo i njihov vlasnik.

(Telegraf.rs)

Video: Tramp konačno priznao poraz: "Naše putovanje tek počinje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA