≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Brat devojčice (2), koja je pronađena mrtva u blizini kuće, odveden po nalogu policije: Saslušanja traju

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Majka i otac su često odlazili da rade u inostranstvo, a bilo je situacija i kada je brat nestajao iz kuće, prenose poznanici ove porodice

  • 0
Raisa, Dolj, Rumunija Foto: IPJ Dolj

Brat devojčice Raisa Marije (2), koja je pronađena mrtva u utorak popodne u blizini porodične kuće u Dolju, hitno je odveden u hraniteljsku porodicu.

Policija je, naime, naložila da dečak hitno bude izmešten iz porodičnog doma, a dok traje istraga o smrti njegove sestrice.

Policija je krenula sa saslušanjem porodice, a pre toga su rekli da veruju da je reč o ubistvu. Ovu sumnju donekle je potvrdila i izjava devojčicine majke Kristine, koja je nakon smrti ćerke rekla da su dobijali pretnje od zelenaša jer su dugovali novac.

"Nisu pretili da će nam ubiti dete, ali je bilo pretnji, često smo se svađali. Ne znamo ništa, ko je to mogao da uradi", rekla je devojčicina majka Kristina.

Majka i otac su često odlazili da rade u inostranstvo, a bilo je situacija i kada je brat nestajao iz kuće, prenose poznanici ove porodice.

"Nekoliko ljudi je trenutno na saslušanju", rekao je portparol policije u Dolju.

Devojčicu Raisa Mariju i njenog brata odgajali su baka i deka u Rumuniji, a prema najnovijim informacijama, otac nije prepoznao devojčicu kao svoju ćerku.

"Ona je bila moja ćerka. Kada bi se probudila, dotrčala bi u moju sobu i rekla: 'Tata, želim da spavam'", rekao je deda devojčice.

Policija je tokom uviđaja saznala da je devojčica poslednji put viđena živa u dvorištu bake i deke, a oni nisu znali da objasne kako je malena nestala iz kuće. Takođe, nisu dozvolili policiji da uđe u njihovo dvorište sa psima tragačima.

Mala Raisa Marija nestala je 27. maja u ranim popodnevnim satima, dok se igrala sa drugom decom u dvorištu. Roditelji su prvo pomislili da je otišla do dekine kuće, koja je udaljena svega nekoliko metara. Međutim, ubrzo su shvatili da dete do dede nikad nije stiglo.

Tokom čitave noći na terenu je bilo više od 150 policajaca, volontera, građana, a u potragu su bili uključeni helikopter, dronovi i psi tragači. Nažalost, telo devojčice je pronađeno jutros oko 10 časova, a veruje se da je malena ubijena.

Podsetimo, Rumuniju je 25. maja zatekla užasna vest o tragičnoj smrti osmogodišnje devojčice Marije, koja je silovana i ubijena, a njeno telo je potom bačeno u ataru sela. Za ubistvo se sumnjiči rođeni brat njenog očuha.

(Telegraf.rs)

Video: Prekopano dvorište, polomljene igračke i flašice: Tužni snimci iz dvorišta ubijene Danke

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA