Bivši pilot objasnio šta znači kada letelice "teško sleti" nakon incidenta sa helihopterom predsednika Raisija

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Eš Aleksander-Kuper, bivši pilot helikoptera rekao je da izraz pokriva čitav niz scenarija, od prilično mekog ili nenaglašenog sletanja koje "savija malo metala", pa sve do "katastrofalnog pada"

Nakon što je potvrđeno iz Irana da je došlo do tzv. "teškog sletanja" helikoptera iranskog predsednika Ebrahima Raisija zbog lošeg vremena, nameće se pitanje šta znači kada letelica "teško sleti".

Eš Aleksander-Kuper, bivši pilot helikoptera rekao je da izraz pokriva čitav niz scenarija, od prilično mekog ili nenaglašenog sletanja koje "savija malo metala", pa sve do "katastrofalnog pada", prenosi Sky News.

- To je veoma širok spektar potencijalnih ishoda na koje se možda pozivaju. Često se koristi kao kod za pad. U ovoj situaciji, gledajući vremenske prilike i slušajući primere o tome kakav bi teren mogao da bude, zvuči kao užasna područja da budete primorani na sletanje koje je bilo neplanirano - objasnio je bivši pilot helikoptera.

Podsetimo, helikopter u kom je bio iranski predsednik Ebrahim Raisi, sa još nekoliko političara danas je navodno bio van radara skoro sat vremena, pre nego što je "grubo sleteo". Ono što je sigurno jeste da se incidnt sa helikoperom dogodio, a podaci o povređenim još nisu poznati.

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA