Srpski mafijaški bos pao u Španiji: Uhvaćen u napadu na suparnički klan

 
E. S.
E. S.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Uhapšeno je 11 osoba u Malagi, Madridu i Barselonu, a devetoro se tereti za brojna krivična dela, od nasilnih pljački, preko ilegalno posedovanja oružja, do nanošenja teških telesnih povreda, falsifikovanja dokumenata, troginu drogom...

Španska policija saopštila je da su uhapšeni članovi kriminalne grupe, poreklom iz Srbije, koju je predvodio jedan od natraženijih mafijaških bosova u našoj zemlji, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu poternicu.

Policijska akcija usledila je nakon napada srpske bande na suparničku grupu u Malagi.

Kako javljaju lokalni mediji, uhapšeno je 11 osoba u Malagi, Madridu i Barselonu, a devetoro se tereti za brojna krivična dela, od nasilnih pljački, preko ilegalno posedovanja oružja, do nanošenja teških telesnih povreda, falsifikovanja dokumenata, troginu drogom...

Ipak, najveći "ulov" jeste Srbin za kojim je naša država ranije raspisala poternicu. Kako se navodi, u pitanju je čovek koji je u bekstvu od 2021. godine. Kriminalna grupa kojom je upravljao proširila se širom Španije. Kako se navodi, policijska istraga počela je prošlog januara kada su agenti saznali da je u bolnicu u Malagi hospitalizovano petoro srpskih državljana zbog teških povreda. Ovo je izazvalo uzbunu, posebno zato što je dom u kome su živeli napadnut vatrenim oružjem, a oni su bili vezani i brutalno pretučeni.

Međutim, oni su minimalno sarađivali sa inspetorima. Tada je španska nacionalna policija, uz saradnju srpskih vlasti, utvrdila da su u pitanju opasni kriminalci.

Policija je izvršila sedam pretresa, pet u Esteponi, jedan u Madridu i drugi u Vilasar de Daltu, u kojima su pronađena dva pištolja sa izbrisanim serijskim brojem, više od 100 metaka, kesa pribora za koju agenti veruju da je korišćena u drugom napadu, sedam lažnih ličnih dokumenata, dron i 16.000 evra u gotovini.

Akcija je rezultirala hapšenjem jedanaest lica koja su navodno odgovorna za krivična dela protivzakonito zatvaranje, razbojništvo sa nasiljem, nedozvoljeno držanje oružja, ranjavanje, falsifikovanje dokumenata, trgovinu drogom i članstvo u kriminalnoj organizaciji. Ali, pored međunarodne poternice koju je imao vođa bande, jedan od privedenih imao je i međunarodnu poternicu Srbije, a drugi nalog za služenje zatvorske kazne u Španiji.

(Telegraf.rs)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA