Još jedan Ukrajinac ubijen nožem u inostranstvu: Ovo je peti slučaj od početka godine, ubica je ponovo uhapšen

 
M. P.
M. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

"Izbodeni čovek je zadobio tako ozbiljne povrede da je preminuo na licu mesta", navodi se u saopštenju policije

Ukrajinski državljanin je preminuo usled napada nožem u glavnom gradu Mađarske, a osumnjičeni napadač je uhapšen, potvrdilo je ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova za Ukrinform 3. maja, prenosi Kyiv Independent.

Budimpeštanska policija je prethodnog dana saopštila da je 1. maja oko 1 sat ujutro, 44-godišnji državljanin Kazahstana nožem nekoliko puta izbo 48-godišnjeg Ukrajinca nakon svađe.

"Izbodeni čovek je zadobio tako ozbiljne povrede da je preminuo na licu mesta", navodi se u saopštenju policije.

Do incidenta je došlo u studentskom domu za zaposlene u transportnoj kompaniji, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova. Istraga je u toku.

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine je saopštilo da uspostavlja kontakt sa rodbinom preminulog i da je u stalnom kontaktu sa mađarskim vlastima.

Ovo je peta nasilna smrt ukrajinskih državljana u inostranstvu ove godine. Dva ukrajinska vojnika su izbodena na smrt krajem aprila dok su se rehabilitovali u nemačkom gradu Murnau am Štafelze. Osumnjičeni je ruski državljanin.

Nemačka policija je izvestila u februaru o napadu nožem na dva ukrajinska košarkaša u Nemačkoj. Sedamnaestogodišnji Volodimir Jermakov i osamnaestogodišnji Artem Kozačenko su preminuli u bolnici od povreda. Osumnjičeni su navodno uhapšeni.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA