Dve nastavnice koje je ranila učenica (13) u Velsu i dalje u šoku: "Teško je shvatiti sve to"

 
J. V.
J. V.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Fiona Elias i Liz Hopkin povređene su tokom incidenta u sredu u Amanfordu, u južnom Velsu

Nastavnice povređene u napadu nožem u školi u južnom Velsu govorile su o svojim poteškoćama da se pomire sa incidentom posle kog su prevezene u bolnicu sa teškim povredama, navodi Dejli mejl.

Fiona Elias i Liz Hopkin povređene su tokom incidenta u sredu u Amanfordu, u južnom Velsu.

Njih dve su izdale saopštenje u kom se kaže kako je teško shvatiti šta se dogodilo i zahvalile se hitnim službama i lekarima. Fiona Elias je pohvalila „otpornost“ učenika u školi za „suočavanje sa situacijom koju nikada nije trebalo da iskuse“, dok je Liz Hopkin rekla da je bila „preplavljena ljubaznošću“ lokalne zajednice.

Dve prosvetne radnice, zajedno sa učenikom u školi, u napadu su zadobili povrede koje nisu opasne po život. Svi su od tada pušteni iz bolnice.

Trinaestogodišnja devojčica optužena je po tri tačke za pokušaj ubistva i pojavila se na sudu tokom današnjeg prepodneva.

Fiona Elias, pomoćnica direktora u školi, rekla je: „Od srca, moja porodica i ja želimo da vam kažemo veliko hvala za sve poruke koje smo primili iz daleka u proteklih nekoliko dana. Duboko sam zahvalan policiji, hitnoj pomoći i osoblju bolnice u Moristonu za njihovu odličnu brigu i brzu reakciju. Veliko hvala i vazdušnoj ambulanti na odličnoj brizi o mojoj koleginici Liz. Ovo je još jedan primer koliko je ova usluga vitalna za nas u Velsu. Nas troje je prevezeno u bolnicu sa povredama, ali ovaj incident je imao ogroman uticaj na moje kolege i divne učenike koje imamo u "Izgol Difrin Amanu".

"Ne mogu da shvatim šta su osoblje i učenici doživeli u sredu. Želela bih da se zahvalim svim članovima osoblja što su četiri sata davali prioritet dobrobiti i bezbednosti učenika u školi, kao i učenicima što su reagovali tako zrelo i razumno u situaciji za koju niko ne očekuje da će se desiti.

"Poslednjih nekoliko dana pokazalo je da ne postoji druga zajednica poput zajednice Isgol Difrin Aman, i mi ćemo raditi na podršci jedni drugima u narednim danima i nedeljama.

"Veliko hvala roditeljima škole na saradnji i razumevanju u ovako teškom trenutku i naravno široj zajednici i spoljnim agencijama koje su bile toliko spremne da podrže osoblje i učenike. Razumem da je vladalo veliko interesovanje za ovaj incident, ali za dobrobit moje porodice, kolega i učenika, sada tražim privatnost".

Devojčica, koja ne može biti imenovana iz pravnih razloga, nije pokazala nikakve emocije kad se u petak pojavila na optuženičkoj klupi Prekršajnog suda.

Govorila je samo da bi potvrdila svoje ime i adresu, tinejdžerka je izgledala mala pored osoblja u sudnici koje ju je okruživalo. Ona je optužena za tri tačke optužnice za pokušaj ubistva i posedovanje predmeta sa oštricom u prostorijama škole. Sledeće ročište je pred sudom u Svonsiju 24. maja.

Podsetimo, škola je u sredu zaključana nakon što se oglasio alarm sa „crvenim kodom“, tokom kojeg su se učenici i osoblje sakrili u učionicama – a jedan učenik je navodno preskočio školsku ogradu da bi stigao na sigurno.

Zaključavanje je trajalo oko četiri sata, između 11.20 i 15.20, što je rezultiralo nestrpljivim čekanjem roditelja koji su u suzama grlili svoju decu nakon što su prošla kroz kapiju.

Policija je saopštila da je 15-godišnji dečak i dalje u pritvoru u vezi sa navodnim pretnjama upućenim putem interneta u vezi sa napadom.

U međuvremenu, savet okruga Karmartenšir kaže da će srednja škola ponovo biti otvorena u ponedeljak nakon policijskih istraga na licu mesta.

(Telegraf.rs)

Video: Ruski obaveštajci uhapsili teroriste: Hteli da ubijaju decu u školama i raznesu javne ustanove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA