Vreme čitanja: oko 1 min.

Ubili više od 20 životinja, kaznu zatvora izbegli zbog godina, sudija zgrožena: "Užasno je to što ste uradili"

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Nismo hteli da vidimo video-snimak, ne možemo da se suočimo sa tim. Dobro je da niste punoletni jer biste se suočili sa zatvorom", dodala je sudija aludirajći na snimak sa nadzorne kamere

  • 0
Zec zečevi parenje boks Foto: Mediadrumimages/Jessica Jones / Media Drum World / Profimedia

Dečaci iz zapadnog Londona, uzrasta 11 i 12 godina, priznali su da su povredili i ubili preko 20 životinja i da su napravili štetu u iznosu od 10.000 funti na imovini zbog čega su kažnjeni da plate po 200 funti odštetee.

Na sudu za mlade u Okbridžu u četvrtak kažu da će za kaznu biti odgovorni njihovi roditelji i da moraju da nađu načina da im se oduže.

"Ovo je vaš zločin, ovo je vaša kazna, a ne vaših roditelja. Morate učiniti nešto da im se vratite... šta god od vas traže", rekla je sudija Lin Grin.

Na 30-minutnom saslušanju, gospođa Grin je obojici dečaka izrekla zatvorsku kaznu i rekla im da su izbegavali boravak u zatvoru samo zbog godina i činjenice da nisu bili uporni prestupnici.

"Užasno je to što ste uradili, apsolutno užasno", rekla je tokom izricanja presude.

Pozivajući se na CCTV snimak incidenta, gospođa Grin je rekla:

"Nismo hteli da vidimo video-snimak, ne možemo da se suočimo sa tim. Dobro je da niste punoletni jer biste se suočili sa zatvorom", dodala je sudija aludirajći na snimak sa nadzorne kamere.

Provala je prijavljena na koledžu Capel Manor u Gunnersburi Parku 25. februara, tokom koje je osoblje reklo da su životinje ubijene, a ograđeni prostori oštećeni.

Dečaci su sa ekološkog koledža ukrali i razne životinje, uključujući tvorove, zamorce i tri zmije.

Sova ušara po imenu Širaz je pobegla, ali je na svu sreću ubrzo pronađena u skladištu u blizini aerodroma Hitrou i zbrinuta je u Enfild kampusu koledža.

Oba dečaka moraju da prisustvuju redovnim sastancima sa roditeljima i omladinskim prestupnicima tokom 12 meseci, što je maksimalni rok za ovu vrstu naloga.

Advokatica Harijet Palfreman, koja je branila 12-godišnjeg dečaka, rekla je da njen klijent "razume težinu počinjenih prekršaja" i da je "podložan impulsivnosti".

Ona je i navela da se oba dečaka "izuzetno kaju zbog počinjenih nedela".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA