Austrijska policija najavila koji je sledeći korak u slučaju nestanka male Danke (2)

 
A. M.
A. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

10 dana traje potraga za nestalom devojčicom, kojoj se svaki trag gubi 26. marta u Banjskjom polju

Austrijska policija nastaviće istragu o nestaloj Danki Ilić (2). Naime, oni su se rano jutros oglasili novim saopštenjem o Danki Ilić (2) i dve Rumunke, koje su dovedene u vezu s nestankom devojčice i isključili bilo kakvu povezanost Rumunki sa snimka sa Dankom Ilić.

Kako su naveli u saopštenju, razjašnjen je identitet osoba sa slika i sa njima je uspostavljen kontakt, ali se istraga tu ne završava.

"Srpski državljanin koji živi u Beču prijavio je srpskim vlastima da je na tramvajskoj stanici Šotenring primetio malo dete u pratnji dve odrasle žene.

Кonstatujući sličnost između devojčice i dvogodišnjeg deteta nestalog u Srbiji, on je napravio video snimak tri osobe i podelio ga sa srpskim vlastima. Pošto su rođaci nakon pregleda slika izjavili da se najverovatnije radi o nestaloj devojčici, fotografije je objavila Uprava bečke državne policije 3. aprila 2024. godine po nalogu bečkog javnog tužilaštva.

Sada je razjašnjen identitet osoba sa slika i sa njima je uspostavljen kontakt. Na osnovu istrage i pratećih činjenica, veza između osoba prikazanih na objavljenim fotografijama i nestale devojčice iz Bora može se jasno i bez ikakve sumnje isključiti", navodi u saopštenju austrijska policija.

Kako dodaju u saopštenju, kancelarija bečke državne kriminalističke policije nastavlja istragu o sumnji na otmicu deteta.

Da podsetimo, 10 dana traje potraga za nestalom devojčicom, kojoj se svaki trag gubi 26. marta u Banjskjom polju.

Prošlog vikenda Srbin koji živi u Beču je na stanici snimio dve žene Rumunke u društvu devojčice koja podseća na nestalu Danku.


Srpska policija je odmah kontaktirala austrijsku za pomoć u istrazi, nestala devojčica je stavljena na žutu Interpolovu poternicu, dok su rođaci devojčice rekli da ih devojčica sa snimka podseća na njihovu Danku.

Međutim, austrijska policija je jutros stavila tačku na svaku sumnju i otkrila da žene sa i devojčica sa snimka nemaju nikakve veze sa Dankom Ilić

(Telegraf.rs)

Video: Prvi komšija Ilića otvorio dušu o nestanku male Danke

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    4. april 2024 | 08:23

    Roditelji Danke sigurno znaju da nije Danka na slici iz Beča...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA