Oglasila se austrijska policija: Evo šta kažu da li je devojčica sa snimka Danka

 
E. S.
E. S.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 28

Kako dodaju u saopštenju, kancelarija bečke državne kriminalističke policije nastavlja istragu o sumnji na otmicu dece

Austrijska policija rano jutros oglasila se novim saopštenjem o Danki Ilić (2) i dve Rumunke, koje su dovedene u vezu s nestankom devojčice nakon što je sa njima snimljeno dete koje fizički podseća na malu Danku.

Naime, austrijska policija isključila je bilo kakvu povezanost Rumunki sa snimka sa Dankom Ilić.

"Srpski državljanin koji živi u Beču prijavio je srpskim vlastima da je na tramvajskoj stanici Šotenring primetio malo dete u pratnji dve odrasle žene.

Кonstatujući sličnost između devojčice i dvogodišnjeg deteta nestalog u Srbiji, on je napravio video snimak tri osobe i podelio ga sa srpskim vlastima. Pošto su rođaci nakon pregleda slika izjavili da se najverovatnije radi o nestaloj devojčici, fotografije je objavila Uprava bečke državne policije 3. aprila 2024. godine po nalogu bečkog javnog tužilaštva.

Sada je razjašnjen identitet osoba sa slika i sa njima je uspostavljen kontakt. Na osnovu istrage i pratećih činjenica, veza između osoba prikazanih na objavljenim fotografijama i nestale devojčice iz Bora može se jasno i bez ikakve sumnje isključiti", navodi u saopštenju austrijska policija.

Kako dodaju u saopštenju, kancelarija bečke državne kriminalističke policije nastavlja istragu o sumnji na otmicu dece.

Da podsetimo, austrijska policija je juče objavila da traga za dve Rumunke sa snimka koji je napravio srpski državljanin i objavila njihove fotografije.


U međuvremenu je list Kosmo objavio da je uspeo da pronađe jednu od žena za koje se sumnja da su na snimku.

Očekivano, jedna od njih bila je vrlo nervozna.

"Šta da im kažem? U paklu sam od nedelje! Bila sam u Velsu kada sam tokom noći primila nekoliko poruka da se snimak sa mojim likom deli na svim društvenim mrežama, na televizijama u Rumuniji i Srbiji i da se za mnom traga zbog nestalog deteta. Odmah sam u nedelju otišla u policiju u Velsu i zatražio pomoć, ali su me poslali kući i savetovali da se prijavim policiji u Beču u mom okrugu. Juče sam otišla u policiju u 21. okrug, tražila sam da mi pomognu i zaštite mene, zaštite moje dete i moju majku. Upravo su me poslali kući. Danas je situacija postala alarmantna jer je moje lice bilo lako prepoznatljivo u svim medijima. Bila sam jako uplašena, nisam znala šta da radim, obuzeo me strah da ću ostati bez posla", rekla je ona.

Ona je rekla da najviše strahuje šta bi moglo da joj se dogodi ukoliko je neko prepozna na ulici.

"Ono kroz šta prolazim je strašno! Niko na svetu ne može da shvati kakva je ovo noćna mora! Mogla sam nevino da stradam. Ja sam majka, osećam dete iz Srbije i volela bih da ga nađu. Ali ono što prolazim sa svojom majkom je isto tako zastrašujuće! Sada je policija došla u moju kuću, sve sam im ispričala i na kraju su se izvinili za patnju koju sam pretrpela. Zamolili su me da dođem sutra kod njih da potpišem protokol. Samo želim da ova priča ostane iza mene i da pokušam da je zaboravim", rekla je mlada Rumunka.

(Telegraf.rs)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    4. april 2024 | 07:25

    Gde su sad oni sto su mi jucer lupali minuse i negativno komentarisali kad sam napisao da nema skoro nikakve sanse da je Danka na snimku zbog stotinu potencijalnih koincidencija i nelogicnosti? Naravno da napomenem na moju veliku zalost sto nije, jer bi dalo nadu da je ziva...I opet cu ponovit sto i juce , e moj sludjeni, plitkoumni i lakoverni narode.

  • Jozef

    4. april 2024 | 07:52

    majku pritisnite ima da prica

  • Toma

    4. april 2024 | 07:19

    Tako to izgleda kada Srbi aktiviraju Amber Alert

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA