Pomoćnik Alekseja Navaljnog napadnut čekićem u Litvaniji

 
M. P.
M. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 5

Pomoćnik Alekseja Navaljnog napadnut čekićem u Litvaniji

Dugogodišnji pomoćnik preminulog ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog Leonid Volkov napadnut je danas u litvanskoj prestonici Vilnjusu, izjavila je bivša portparolka Navaljnog Kira Jarmiš.

"Volkov je upravo napadnut ispred svoje kuće. Neko je razbio staklo na automobilu i poprskao mu suzavac u oči, nakon čega je napadač počeo da Leonida udara čekićem'', napisala je ona na svom profilu na mreži X.

Litvanska policija saopštila je da je primila dojavu o tome da je jedan muškarac pretučen ispred svoje kuće i da je istraga u toku, prenosi Rojters.

Veliki broj članova organizacije ''Fondacija za boru protiv korupcije'' Alekseja Navaljnog, uključujući i Volkova, prebegao je u Litvaniju.

Volkov je nakon napada obećao da će nastaviti borbu protiv ruskog predsednika Vladimira Putina.

"Nastavljamo raditi i nećemo odustati", rekao je u snimku objavljenom na Telegramu rano u sredu poručivši da će nastaviti borbu protiv ruskog predsednika Vladimira Putina i nakon što je čekićem napadnut ispred svoje kuće u baltičkoj državi.

Volkov (43) je nakratko bio hospitalizovan nakon napada kasno u utorak, koji je izazvao bes litvanske vlade, piše Guardian.


"Čovek me napao u dvorištu, udario me 15-ak puta po nozi. Osećam bol kada hodam. Slomili su mi ruku. Doslovno su hteli da naprave šniclu od mene", rekao je Volkov u Telegram objavi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: "Tukli su ga i na albanskom tražili novac": Komšinica pretučenog Radića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srdjan

    13. mart 2024 | 08:32

    A sta on radi u Litvaniji???

  • Ezra

    13. mart 2024 | 06:56

    A to je znaci vlada u egzilu u domovini hapse, a onda oni iz inostra stva i sigurnosti naredjuju juris na institucije i vlast.

  • 🫢

    13. mart 2024 | 06:16

    Čekićem? Da li je napadač izašao iz Škode?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA