≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Navaljni bio zlostavljan nakon smrti? Udovica ruskog opozicionara iznela šokantne tvrdnje

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Udovica Alekseja Navaljnog rekla je u Evropskom parlamentu da je telo njenog supruga zlostavljano nakon njegove smrti u arktičkom zatvoru

  • 32
Julija Navaljni Foto: Tanjug/AP

Julija Navaljna (47) izjavila je danas da je telo njenog pokojnog muža Alekseja Navaljnog bilo zlostavljano i da nije sigurna da li će njegova sahrana u petak biti miran događaj ili će policija morati da reaguje.

Udovica Alekseja Navaljnog rekla je u Evropskom parlamentu da je telo njenog supruga zlostavljano nakon njegove smrti u arktičkom zatvoru.

Ona je, takođe, upozorila na ruskog predsednika putina Putinom, koga je optužila da joj je ubio muža: "Nemate posla sa političarem već krvavim monstrumom".

Sahrana Putinovog kritičara biće održana na Borisovskom groblju, nakon oproštajne ceremonije u 14 časova u okrugu Marjino.

Kremlj je juče upozorio da Rusi ne bi trebalo da iskoriste sahranu Navaljnog kao trenutak za proteste.

"Ti ljudi, takozvane pristalice Navaljnog, dobro su poznati po svojim provokativnim pozivima, da se krše zakoni Ruske Federacije", rekao je Putinov portparol Dmitrij Peskov.

Jarmiš je pozvao pristalice Navaljnog da stignu "unapred" ako žele da dođu i odaju počast jer se očekuje da će se veliki broj ljudi pojaviti na sahrani u južnoj Moskvi.

Podsetimo, Kiril Budanov, šef ukrajinske odbrambene obaveštajne službe, izjavio je da je ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni umro prirodnom smrću, tačnije od krvnog ugruška, javlja Ukrainska Pravda.

Aleksej Navaljni je bio u zatvoru od početka 2021. godine. Moskovski gradski sud osudio ga je na 19 godina zatvora u strogo obezbeđenom zatvoru zbog "ekstremizma" u avgustu 2023. godine.

Ujutro 19. februara, Ljudmila Navalnjaja stigla je u mrtvačnicu u gradu Salehardu gde je navodno držano telo njenog sina. Ipak, ni njoj ni njenim advokatima nije bilo dozvoljeno da uđu. Ljudmila je 20. februara snimila video apel predsedniku Rusije, zahtevajući da se vrati telo njenog sina kako bi ga sahranila.

Zaposleni u ruskom zatvoru su 24. februara konačno predali telo opozicionog lidera Alekseja Navaljnog njegovoj majci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    28. februar 2024 | 13:24

    Kakve sve debilske i retardirane gluposti neću pročitati...nema više granica. Pa što bi ga zlostavljali posle smrti kad su mogli, da su hteli, to da rade dok je bio živ...nego, bitno je smisliti što gluplju laž.

  • Boske

    28. februar 2024 | 13:23

    Dokad bre lazete narod sa ovim bolesm likovima.Da nie silovan tucen.Nebitna persona,bitan joj novac .

  • Deša

    28. februar 2024 | 13:38

    Bravo na hrabrosti! Istinu ne treba kriti. A neka se stidi, ako za stid zna, onaj ko je to odobrio i naredio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA