Otkrio koliko je Putin izgubio vojnika u Avdijivki, sada su ga našli mrtvog

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 27

Objava Morozova je izazvala oštre kritike visokih ruskih propagandista koji su ga optužili za "klevetanje ruskog ministarstva obrane"

Andrej Morozov, poznati ruski bloger i zagovornik rata u Ukrajini, navodno je počinio samoubistvo nakon što je izazvao bes svojom objavom u kojoj tvrdi da je ruska vojska izgubila 16.000 vojnika tokom zauzimanja istočno-ukrajinskog grada Avdijivke, piše Guardian.

Morozov, poznat pod pseudonimom Murz na Telegramu, bio je ultra-nacionalistički bloger koji je učestvovao u borbama uz podršku ruskih separatista na istoku Ukrajine 2014. godine i takođe je učestvovao u napadu Rusije na Ukrajinu 2022. godine.

U nedelju je Morozov napisao svojim pratiocima na Telegramu, kojih je 120.000, kako je Rusija izgubila 16.000 vojnika i 300 oklopnih vozila tokom nekoliko meseci borbi za Avdijivku.

Njegova objava izazvala je oštre kritike visokih ruskih propagandista koji su ga optužili za "klevetanje ruskog ministarstva obrane".

U svojim poslednjim porukama u utorak ujutro Morozov je najavio svoje samoubistvo i rekao da je bio pod pritiskom svojih nadređenih da izbriše objavu koja detaljno opisuje broj žrtava u Avdijivki. Nekoliko osoba bliskih Morozovu potvrdilo je njegovu smrt.

(Telegraf.rs)

Video: Gašić otkrio spomen-bistu Đorđu Mihailoviću: Danas je 106. godišnjica proboja Solunskog fronta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Змајево гнездо

    22. februar 2024 | 11:44

    Беспотребан и трагичан рат. Страдања, разарања, санкције, излација... и друге штетне и трагичне последице овога рата умногоме надмашују корист од њега. И то је тако и за Украјинце и за Русе. Трагедија.

  • Žeks

    22. februar 2024 | 11:48

    Žalost i tuga. izgiboše stotine vojnika... stotine pa i hiljade majki i članova porodice zakukaše i u crno ih se zavi. zbog neke tamo livade... najveći satrap i krvnik u ovome ratu je onaj ko ga je pokrenuo i ko neće da ga zaustavi.

  • samo kažem

    22. februar 2024 | 11:38

    sumnjam da Putin mrtve uopšte broji jer oni su za njega topovsko meso i potrošna roba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA