Bivši direktor Fronteksa kandidat stranke Marin Le Pen

 
B. P.
B. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Legeri saopštio da će se pridružiti francuskoj krajnje desničarskoj stranci "Nacionalno okupljanje"

Bivši direktor Fronteksa, Agencije EU za kontrolu granica, Fabris Legeri saopštio je da će se pridružiti francuskoj krajnje desničarskoj stranci Nacionalno okupljanje koju predvodi Marin Le Pen i da će se kao kanidat te stranke nadmetati na evropskim izborima u junu ove godine, preneli su danas francuski mediji.

"Nacionalno okupljanje (RN) ima konkretan plan i kapacitet da ga sprovede. Odlučni smo da se borimo protiv preplavljenosti migrantima, što Evropska komisija i evrokrate ne smatraju problemom, već projektom. To mogu lično da vam potvrdim", rekao je Legeri sinoć u intervjuu za pariske Nedeljne novine, prenosi dnevnik Figaro.

Ovaj 55-godišnji francuski državni službenik bio je na čelu Fronteksa od 2015. do 2022. godine, pre nego što je dao ostavku.

Marin Le Pen Foto: Tanjug/AP

"Moj cilj je da svoje iskustvo i stručnost stavim u službu Francuza. S obzirom na to da sam vodio Fronteks skoro punih sedam godina i radio za državu oko trideset godina, posebno u sferi bezbednosti i upravljanja imigracijom, ova je moja odluka je dosledna. Evropski izbori 9. juna predstavljaju jedinstvenu priliku da se Francuska i Evropa vrate na pravi put", rekao je Legeri.

Partija Nacionalno okupljanje Marin Le Pen vodi u anketama uoči evropskih izbora u Francuskoj.

(Telegraf.rs)

Video: Bolna pesma za Dušana: Sestra ubijeng dečaka recitovala poemu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA