Ništa od mira, Netanjahu najavio bitku do pobede: Izrael odbacio predlog Hamasa za primirje

 
M. P.
M. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Netanijahu: Pobeda je na dohvat ruke, rat gotov za nekoliko meseci

Izrael neće prihvatiti najnovije uslove Hamasa za sporazum o taocima, rekao je izraelski premijer Benjamin Netanjahu novinarima u sredu, ali nije isključio nastavak pregovora za prihvatljiv sporazum kojim bi se obezbedilo oslobađanje preko 130 talaca koji se drže u enklavi.

"Iz onoga što sam video, čak i vi biste rekli ne na ponudu Hamasa", rekao je Netanjahu novinaru koji ga je pitao o tome.

Netanjahu je rekao da bi dikatat te terorističke grupe samo "osiguralo još jedan masakr sličan onom koji se dogodio 7. oktobra".

Netanjahu je ocenio da je Izrael na putu ka ''ubedljivoj pobedi'' nad palestinskom militantnom grupom Hamas i naveo da će rat biti gotov za "nekoliko meseci".

''Na putu smo ka potpunoj pobedi. Ona je tu, na dohvat ruke'', rekao je Netanijahu na konferenciji za medije i dodao da predviđa da će rat biti gotov za ''nekoliko meseci'', a ne nekoliko godina, prenosi Times of Israel.

Ponovio je da su ciljevi Izraela u ratu ''uništenje Hamasa, vraćanje talaca i stvaranje situacije da Pojas Gaze više ne bude pretnja po Izrael''.

On je dosadašnje delovanje izraelske vojske nazvao ''dostignuća bez presedana'', posebno pohvalivši ono što je Izrael postigao portiv Hamasa.

Najavio je da će, nakon grada Kan Junisa, fokus vojske izraela biti na pograničnom gradu Rafa.

''Nastavljamo do kraja. Nema drugog rešenja osim potpune pobede'', kaže Netanijahu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA