Kraljevski sekretari otkrili zanimljivost oko saopštenja da kralj Čarls ima rak

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Iz saopštenja se saznalo da je kralj otpočeo sa terapijom i da će nastaviti da obavlja državničke dužnosti

Kralj Čarls je oboleo od raka, a svet je za to saznao juče kada je Bakingemska palata objavila zvanično saopštenje. Naravno, sam Čarls i njegovi najmiliji znali su to nešto ranije, ali se čekao trenutak da se o tome obavesti javnost. Ipak, zanimljivo je to da je svet možda "dobio i previše informacija".

Naime, u saopštenju je navedeno da Čarls nije oboleo od raka prostate, ali da je kancer otkriven tokom njegovog nedavnog lečenja uvećane prostate. Istaknuto je da je kralj u ponedeljak počeo "redovne terapije", te da će ostati "potpuno pozitivan u pogledu svog tretmana i raduje se povratku na punu javnu dužnost što je pre moguće".

Navedeno je kako će kralj Čarls odložiti svoje javne angažmane i očekuje se da će drugi članovi kraljevske porodice pomoći da ga zamene tokom lečenja.

"Iako će pauzirati javne događaje, kralj (75) će nastaviti sa svojom ustavnom ulogom šefa države", dodaje se u saopštenju.

Naravno, ceo svet sada interesuje od čega tačno boluje kralj, ali iz Palate verovatno nikad neće reći išta više.

Naime, Sajmon Luis, bivši sekretar za štampu kraljice Elizabete rekao je da je Bakingemska palata rekla "sve što je mogla da kaže".

Prema njegovim rečima, pre 20 godina bilo bi izdato veoma šturo i kratko saopštenje u ovakvoj situaciji.

"I iako nije otkriveno koji tip raka je u pitanju, Palata je 'išla' dokle god je mogla", rekao je Luis.

Kako je rekao, svi moraju da budu svesni da je "u saopštenju naznačeno ono najvažnije".

"Najvažnija stavka jeste da je Palata potvrdila da će kralj nastaviti da obavlja svoje državničke dužnosti", istakao je Luis.

Oglasio se i Čarls Anson, koji je takođe služio kod kraljice Elizabete Čarls Anson. On je rekao za BBC da je kralj "smatrao da stanje u kojem je i o lečenju treba uopšteno da se zna“, ali da ljudi ne bi trebalo da očekuju "dnevni bilten“.

Dodao je da se „poslovanje zemlje i ustavna uloga monarha nastavljaju bez ikakvih nedostataka“, a drugi članovi porodice mogu da se umešaju kada je to potrebno.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA