Ćerku (9) majka ubila od batina, imala opekotine po telu: Tukla je pred sestrama, rođaci i komšije ćutali

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Komšije su istražiteljima rekle da su često slušali kako dete plače, zapomaže i vrišti od bolova. Međutim, nisu prijavili slučaj policiji

Devojčica (9) iz Galaca u Rumuniji umrla je u mukama, a veruje se da ju je majka maltretirala već duže vreme. Devojčica je pronađena mrtva sa modricama i opekotinama po telu.

Dete je na telu imala ožiljke od opekotina, što je odmah aludiralo da je nasilje trajalo već izvesni period, a da niko ništa nije uradio kako bi to zaustavio.

Komšije su istražiteljima rekle da su često slušali kako dete plače, zapomaže i vrišti od bolova. Međutim, nisu prijavili slučaj policiji.

Majka devojčice, koju su uhapsili i kojoj će se suditi zbog ubistva, nije progovorila ni reč pred policajcima.

Kako su naveli stručnjaci, devetogodišnja devojčica je žestoko pretučena u utorak pred svojim mlađim sestrama od pet i sedam godina, a ujutru se onesvestila nakon čega je ujak pozvao Hitnu pomoć.

Nažalost, pomoć je stigla kasno i devojčica je preminula u svom krevetu.

Tragovi divljeg nasilja na telu zgrozili su čak i tužioce, kao i kriminalističku policiju koja je izašla na teren.

"Povrede datiraju iz različitih perioda. Ne može se sa sigurnoću utvrditi. Mrtvozornik će odrediti. Smrt maloletnice dogodila se u kući, a osumnjičena za ubistvo je njena majka koja je dete već duže vreme maltretirala", navela je tužiteljka Ovidiu Zaharia.

Istragom je otkriveno da je devojčica bila dugo mučena, a za to nedelo su mnogi znali, ali su ćutali. Ujak i tetka sa kojima je živela devojčica su za nasilje znali, kao i komšije.

"Uvek se moglo čuti lupanje, dranje, plač. Čak i u 11 noću", rekao je jedan od komšija.

"Iznajmila sam im stan ali nisam imala pojma šta se dešava, ne znam šta je imala sa tim devojčicama, odakle su, nije me bilo briga", rekla je vlasnica stana Katalina.

Pored toga, rođak devojčice koju je ubila njena majka sugeriše da je vlast trebalo da uzme sve tri devojčice još ranije.

O devojčicinim sestrama se sada brine država, a socijalne službe istražuju da li su i one maltretirane na isti način.

(Telegraf.rs)

Video: Ambasadorka Srbije u Izraelu na godišnjicu masakra: Užasi počinjeni tog dana su nezamislivi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA